Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Η Ρωσία μπορεί να "σπάσει" την άμυνα του ΝΑΤΟ σε 60 ώρες!

Αξιωματούχος του Αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε οτι η Ρωσία μπορεί να "σπάσει" την άμυνα του ΝΑΤΟ σε 60 ώρες
Ο Μάικλ Κάρπεντερ (Michael Carpenter) ειδικός σύμβουλος του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ για θέματα στην περιοχή της Ρωσίας, Ουκρανίας και Ευρασίας επιβεβαίωσε τη μελέτη που είχε κάνει το ίδρυμα RAND τον Φεβρουάριο του 2016, οτι ρώσικα στρατεύματα θα χρειαστούν μόνο 60 ώρες μέχρι να φτάσουν στις πρωτεύουσες της Εσθονίας ή της Λετονίας. "Δεν ξέρω αν έχουμε εξελιχθεί απο την στιγμή που δημοσιεύθηκε η έκθεση του RAND" δήλωσε ο Carpenter κατά τη διάρκεια ακρόασης της Γερουσίας Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. "Αλλά είμαι βέβαιος ότι μέχρι το τέλος του 2017, όταν θα έχουμε μια επιπλεόν ταξιαρχία θωρακισμένων στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας, ότι θα είμαστε".
Η έκθεση RAND( καλοκαίρι του 2014 μέχρι την άνοιξη του 2015), έγινε στην μορφή προσομείωσης μιας σειράς παιχνιδιών πολέμου μεταξύ στρατιωτικών και μη στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να καταλάβουν τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια μιας ρωσικής εισβολής. Η έκθεση κατέληξε ότι το ΝΑΤΟ ", όπως ειναι σήμερα ... δεν μπορεί να υπερασπιστεί με επιτυχία τα εδάφη των πιο εκτεθειμένων μελών του" , και κάλεσε την ανάπτυξη περίπου επτά ταξιαρχίων στις χώρες της Βαλτικής. Διαβάστε ΕΔΩ τα συμπεράσματα της έκθεσης
Ο Carpenter δήλωσε ότι η συμμαχία προσπαθεί να ενισχύσει την αμυνα της στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά ότι η Ρωσία διέθετε ένα γεωγραφικό πλεονέκτημα. "Η Ρωσία έχει σαφώς ένα πλεονέκτημα χρόνου-απόστασης, εάν επρόκειτο να αποφασίσει να επιτεθεί στις χώρες της Βαλτικής", δήλωσε. "Επενδύουμε ... για να έχουμε τις δυνάμεις μας εκ των προτέρων σε θέση, μαζί με περισσότερο εξοπλισμό, έτσι ώστε να είμαστε εξ' αρχής σε καλύτερη θέση να αποτρέψουμε την ρωσική επιθετικότητα."
Στις αρχές της βδομάδας ξεκίνησε η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. Ταυτόχρονα, η Ρωσία έχει εντείνει τον ένοπλες δυνάμεις της κοντά την Ουκρανία, και προειδοποίησε ενάντια σε οποιαδήποτε αύξηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στα σύνορά της.
Τον Ιούλιο, τα μέλη του ΝΑΤΟ θα παραστούν στη σύνοδο κορυφής στη Βαρσοβία όπου θα "λάβουν αποφάσεις για την ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας τού NATO και θα εντείνουν τις προσπάθειες για προώθηση της σταθερότητας πέρα ​​από τα σύνορά του", σύμφωνα με δελτίο τύπου της Συμμαχίας.

http://www.onalert.gr/stories/h-rwsia-mporei-na-spasei-amyna-nato-se-60-vres/50243

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...