Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ο Πούτιν ξεπέρασε σε δημοτικότητα τον Πάπα Φραγκίσκο

Τη λίστα με τις πιο αξιοθαύμαστες προσωπικότητες του 2016 δημοσιεύει για τρίτη χρονιά η διαδικτυακή εταιρεία ερευνών YouGov.

Μεταξύ των ανδρών, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Μπιλ Γκέιτς και τον ακολουθούν ο Μπαράκ Ομπάμ και ο Πρωθυπουργός της Κίνας, Ξι Γινπίνγκ.
O Jackie Chan βρίσκεται στην 4η θέση και τον ακολουθεί στην 5η ο Βρετανός φυσικός Στέφεν Χόκινγκ. Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ανέβηκε κατά 5 βαθμίδες, αφού πέρυσι είχε καταταγεί 11ος.

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι αλλά και ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος από την 6η θέση βρέθηκε στην 13η. Οπως σχολιάζει η ιστοσελίδα, μετά τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις στο Βατικανό, ο Φραγκίσκος έχει αρχίσει να χάνει την παλιά αίγλη του και να γίνεται και αυτός μέρος του συστήματος.
Όσον αφορά στις γυναίκες, η Ανζελίνα Τζολί κατακτά την κορυφή για ακόμη μια χρονιά λόγω της κοινωνικής δράσης της διεθνώς. Η βασίλισσα Ελισάβετ ρίχνει από την δεύτερη θέση την Μαλάλα Γιουσαφζάι και στην τρίτη θέση παραμένει η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.
Οι 5 θέσεις που έχασε στην λίστα μέσα σε ένα χρόνο η Μαλάλα Γιουσαφζάι εξηγείται από την ελάχιστη ενασχόληση του τύπου με το έργο της και όχι με τον θαυμασμό του κοινού.

http://www.echedoros-a.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...