Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Το ενδεχόμενο αντικατάστασης της προέδρου της Fed θα εξετάσει ο Τραμπ

...τόνισε επίσης ότι υποστηρίζει «απόλυτα» τις πρωτοβουλίες με σκοπό να μειωθεί η ισχύς της Fed αλλά και να μπορούν να ελέγχονται οι αποφάσεις της από το Κογκρέσο

σχόλιο Γ.Θ : Πιο εύκολα θα σταματήσει να γυρίζει η Γη, παρά να εκλεγεί πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ. Το σιωνιστικό αμερικανικό σύστημα δεν θα επιτρέψει ποτέ κάτι τέτοιο...
 
Ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ,
αποκάλυψε ότι θα έκλινε προς την αντικατάσταση της προέδρου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve, ή Fed) Τζάνετ Γέλεν εφόσον κέρδιζε τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι θεωρεί καλή την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων που εφαρμόζει ο θεσμός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Fortune.
Ο επιχειρηματίας τόνισε επίσης ότι υποστηρίζει «απόλυτα» τις πρωτοβουλίες με σκοπό να μειωθεί η ισχύς της Fed αλλά και να μπορούν να ελέγχονται οι αποφάσεις της από το Κογκρέσο. Παράλληλα, ο υποψήφιος υπαναχώρησε από τη δέσμευσή του να διαγράψει το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ —το οποίο ανέρχεται σε 19 τρισεκατομμύρια δολάρια— μέσα σε οκτώ χρόνια.
«Νομίζω ότι έχει κάνει μια χρήσιμη δουλειά», είπε ο  κ. Τραμπ ερωτηθείς σχετικά με το έργο της Γέλεν. «Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο περί επαναδιορισμού της, θα έκλινα περισσότερο στο να τοποθετήσω άλλους ανθρώπους εκεί», πρόσθεσε.
Η κ. Γέλεν, που βρίσκεται στο αξίωμα που θεωρείται το ισχυρότερο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ανέλαβε τη θέση τον Φεβρουάριο του 2014 για τετραετή θητεία.
Πάντως ο κ. Τραμπ τάχθηκε υπέρ της έμφασης που δίνει η Fed στο να μείνουν τα επιτόκια χαμηλά, καθώς όπως εκτίμησε η αύξησή τους τώρα θα αποτελούσε πλήγμα για την αμερικανική οικονομία. Ο κ. Τραμπ είχε κατηγορήσει το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα των ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο ότι κρατάει χαμηλά τα επιτόκια για να βοηθήσει τον πρόεδρο Ομπάμα, κάτι που ο Λευκός Οίκος διέψευσε.
Ο κ. Τραμπ είπε πως θα εκμεταλλευθεί εάν εκλεγεί τα χαμηλά επιτόκια για να αναχρηματοδοτήσει το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ και να τονώσει τις κρατικές δαπάνες για τις υποδομές και για τις ένοπλες δυνάμεις.
Αναφερόμενος στο χρέος των ΗΠΑ, υπαναχώρησε από τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν είχε πει στην εφημερίδα Washington Post ότι θα το διαγράψει «μέσα σε μια περίοδο οκτώ ετών». Στη συνέντευξή του στο Fortune είπε ότι θεωρεί πως θα μπορέσει να επιτύχει την αποπληρωμή ενός τμήματος του δημόσιου χρέους.

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...