Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα Buk-M2E που αποτελούν φόβητρο για τα τουρκικά αεροσκάφη παρέλαβε ο συριακός στρατός (Φωτο)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Η Συρία έγινε η πρώτη χώρα που προμηθεύτηκε τα ρωσικής κατασκευής πυραυλικά αντιαεροπορικά συστήματα  «Buk-M2E», αναφέρει η ιστοσελίδα vestnik-rm.ru.
Τα συστήματα αυτά δύναται να εξουδετερώσουν τακτικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη , συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών stealth, θέτοντας έτσι στο στόχαστρο τους μια πλειάδα αεροσκαφών στην περιοχή. Για παράδειγμα, ένα τέτοιο πυραυλικό σύστημα  εγκλωβίζει και εξουδετερώνει  σε απόσταση 45 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο 25 χιλιόμετρα με πιθανότητα 95% , τα πάντα.

1460359321_3

Το αντιαεροπορικό σύστημα Buk-M2E χαρακτηρίζεται ως σύστημα μέσης εμβέλειας και μπορεί να εμπλέξει στόχους από τα 2,5 χλμ. μέχρι και τα 50 σε απόσταση και μέχρι τα 24.000 μέτρα σε ύψος με πιθανότητα καταστροφής του στόχου κοντά στο 99%.
Για την καθοδήγηση των πυραύλων 9Μ317/317E ή 9Μ38 ή 9M38M1 χρησιμοποιεί ενδιάμεση ναυτιλία με ανανέωση δεδομένων μέσω ραδιοζεύξης και στην τελική του προσβολή το βλήμα είναι ημινενεργού καθοδήγησης με το φωτισμό του στόχου να αναλαμβάνει το ραντάρ του συστήματος.
Συνολικά το σύστημα έχει τη δυνατότητα εμπλοκής μέχρι και 24 στόχων από οποιαδήποτε κατεύθυνση κάτι που σημαίνει πως μια ομάδα 8 αεροσκαφών όπως αυτή των τουρκικών αεροσκαφών μπορεί να βληθεί από  ένα και μόνο σύστημα.
Επιπλέον, τα συστήματα μπορούν να εγκλωβίζουν επιγείους και επιφανειακούς   στόχους, κάτι  που έχει  αποδειχθεί σε ειδικές  μελέτες.
Τα πυραυλικά αντιαεροπορικά συστήματα «Buk-M2E» στη Συρία μπορούν άνετα να ενσωματωθούν στο αυτοματοποιημένο σύστημα αεράμυνας, αλλά και να διασυνδεθούν με συστήματα όπως οι πύραυλοι  S-300 και S-400».

1460359325_1
To Αυτοκινούμενο Αντιαεροπορικό Σύστημα Buk M1-2 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει αντιαεροπορική και αντιβληματική προστασία για μηχανοκίνητους σχηματισμούς όπως και για στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις. Είναι σύστημα μεσαίου βεληνεκούς, αυτοκινούμενο και φέρεται επί ερπυστριοφόρων οχημάτων.

1460359299_2

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτήν την στιγμή σε υπηρεσία στις συριακές δυνάμεις αεράμυνας υπάρχουν  περίπου 20 Buk-M2E με  περίπου 150 πυραύλους .
Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, σε περίπτωση που η Άγκυρα επιχειρήσει να εισβάλει στην Βόρεια Συρία , πολλά από  τα αεροσκάφη της θα υποστούν μεγάλη φθορά από την αποτελεσματικότητα των συριακών πλέον πυραύλων του συστήματος   Buk-M2E.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...