Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Κογκό

Καλή σας ημέρα! Με το καλό να γιορτάσουμε το Πάσχα σε λίγες ημέρες!


Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι κύριοι Τριποδάκης Παύλος και Παπαγεωργίου Δημήτριος, βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κανάγκα του Κογκό για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για την ορθόδοξη ιεραποστολή. Εκεί έδρασαν και εν τέλει εκοιμήθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι ιεραπόστολοι: ο π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος και ο π. Χαρίτων Πνευματικάκης, οι οποίοι ουσιαστικά είναι οι πρώτοι ιεραπόστολοι, μετά τα Βυζαντινά Χρόνια. 

Απετέλεσαν το παγοθραυστικό που άνοιξε δρόμους μετά από πάρα πολλούς αιώνες, το παράδειγμα των οποίων σήμερα ακολουθούν λίγοι αλλά άξιοι ζηλωτές Έλληνες ιεραπόστολοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης (Λατινική Αμερική, Αφρική, Ασία, Ειρηνικός, Ωκεανία, Νησιά Φίτζι κτλ)

Η εκκλησία την οποία δημιούργησαν από το μηδέν με τη δική τους (αυτο)θυσία, σήμερα προοδεύει καθημερινά. Πολλά και μεγάλα επιτεύγματα!!!
 
Ενδεικτικά: 
  • σε όλη τη χώρα οι πιστοί πλέον ξεπερνούν τις 200.000, μιας ορθόδοξης κοινότητας, της οποίας τα θεμέλια μπήκαν στα τέλη του 1972 (μαζί με το ιεραποστολικό κλιμακιο στο Κολουέζι, στην περιοχή Κατάνγκα, το οποίο λειτουργεί με την ευθύνη της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους)
  • Πολυπληθή σχολεία Φως Εθνών με 1.500 μαθητές, υψηλότατου επιπέδου, με διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο
  • ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός της Αφρικής, του Αγίου Ανδρέου στην Κανάγκα (μεγαλύτερος και από την Ευαγγελίστρια στην Αλεξάνδρεια)
  • το πρώτο ορθόδοξο πανεπιστήμιο, στην Κινσάσα (πρωτεύουσα)
  • ιατρείο - κλινική στην Κανάγκα
  • ραδιοφωνικοί σταθμοί.
  • πλήθος ναός
και άλλα πολλά

Την προσπάθεια αυτή θα προσπαθήσουν να αναδείξουν με μια ποιοτική ταινία - ντοκιμαντέρ. Μπορείτε να δείτε σχετικά νέα τους, φωτογραφίες και βίντεο από την προσπάθεια στο facebook, με tag: #‎ορθόδοξη_ιεραποστολή_στο_Κογκό‬

Καταρχάς παρακαλούμε για τις ευχές και τις προσευχές σας, να ευοδωθεί η προσπάθεια. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να συνδράμει οικονομικά, μπορεί εδώ: Σύλλογος Ορθοδόξου εξωτερικής Ιεραποστολής ο Πρωτόκλητος: 2610.329.737, είτε με οποιονδήποτε άλλο πιθανό ή απίθανο τρόπο για την δημιουργία του dvd και την προώθησή του, ας επικοινωνήσει είτε με τον Σύλλογο είτε μαζί μου (6977806666).

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...