Σάββατο 16 Απριλίου 2016

"ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΜΕ ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕΣ ;" - ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Παλαιότερα ένας ιερέας από τη Νέα Σκήτη έπαιρνε εφημερία στον Άγιο Παύλο, διότι το Μοναστήρι δεν είχε παπάδες.
Μαζί του ερχόταν και ο παραδελφός του που ήταν και κατά σάρκα αδερφός του. Ο εφημέριος ήταν 70 ετών και ο αδελφός του 90. Κάποια φορά ο μοναχός δεν αισθανόταν καλά και παρακάλεσε τον παπά να φωνάξει από τη Νέα Σκήτη τον Πνευματικό να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει. Μέχρις όμως να΄ ρθει ο Πνευματικός, έπεσε ο μοναχός σε κώμα. Είπε ο Πνευματικός να βγουν οι άλλοι έξω. Ακούμπησε την Θεία Κοινωνία στο τραπέζι, γονάτισε και έκανε δυνατή προσευχή : "Παναγία μου", είπε, "μία στιγμούλα να συνέλθει για να τον κοινωνήσω και μετά ας φύγει".

Για μία στιγμή συνήλθε το γεροντάκι και λέει στον Πνευματικό : "Σ΄ ευχαριστώ πολύ. Βλέπεις ; Εδώ παραστέκονται δύο αγγελάκια και μου λένε : Πού να σε πάμε ; Αυτά είναι ασυγχώρητα. Γιατί δεν τα εξομολογήθηκες ; ".

Είχε ξεχάσει δύο σοβαρές αμαρτίες, τις οποίες του θύμισαν οι Άγγελοι. Δεν τις έκρυψε, αλλά δεν τις θυμόταν. Τις εξομολογήθηκε, του διάβασε συγχωρητική ευχή ο Πνευματικός και εκοιμήθη χαρούμενος και ανάλαφρος.

ΠΗΓΗ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΑΓΙΟΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ" ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2011, σ. 375 κ.ε.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...