Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ» ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

askerler-neden-intihar-ediyor-1104151200_m2
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ ο Ερντογάν αρέσκεται να εμφανίζεται σαν παγκόσμιος ηγέτης στην 13η Ισλαμική Διάσκεψη που γίνεται αυτές της μέρες στην Κωνσταντινούπολη,
η κατάσταση στον τουρκικό στρατό με τις συνεχιζόμενες βαρείες απώλειες στις μάχες με τους Κούρδους έχει σαν συνέπεια την επικίνδυνη όπως αναφέρεται αύξηση των αυτοκτονιών, αλλά και των αρνητών να υπηρετήσουν και των λιποταξιών.
Σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhurriyet, με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Şehit saysı psikolojileri bozdu intiharlar arttı», δηλαδή, «Ο αριθμός των θυμάτων, (στον πόλεμο με τους Κούρδους ), έσπασε την ψυχολογία, ( των στρατιωτών) και αυξηθήκαν οι αυτοκτονίες», οι παρατεινόμενες ένοπλες συγκρούσεις στην νοτιοανατολική Τουρκιά με την μεγάλη αύξηση των θυμάτων έχει σαν συνέπεια να καταρρεύσει το ηθικό των στρατιωτών, με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι αυτοκτονίες.
Η κατάσταση έχει γίνει ανησυχητική με αποτέλεσμα να επιληφθεί το ίδιο το Γενικό Επιτελείο και να καταστρώσει πρόγραμμα ψυχολογικής τόνωσης των στρατιωτών, που επί μήνες ουσιαστικά βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ενώ καθημερινά σκοτώνονται και τα τούρκικα κανάλια προβάλλουν συνεχώς κηδείες των θυμάτων αυτού του πολέμου.
Ιδιαίτερα το πρόβλημα παρουσιάζεται έντονο στις επαρχίες Mardin και Nusaybin, στα σύνορα με την Συρία, όπου μαίνονται οι μάχες με τους Κούρδους αντάρτες, ενώ ακριβώς δίπλα μαίνονται οι μάχες των Κούρδων με τους Ισλαμιστές, με αποτέλεσμα να σημειώνονται οι περισσότερες αυτοκτονίες όπως πρόσφατα ενός λοχία που κυριολεκτικά τάραξε τα νερά στις τάξεις των στρατιωτών.
Για τον λόγο αυτό όπως αναφέρεται ο νομάρχης του Mardin, o Ömer Faruk Koçak, άρχισε περιοδεία τόνωσης του ηθικού των στρατιωτών που έχει πέσει σε επικίνδυνο βαθμό.
Αλλά και το ίδιο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έχει αναθέσει στην Διοίκηση Εκπαίδευσης και Πειθαρχίας, (EDOK), την κατάρτιση ειδικού προγράμματος τόνωσης του ηθικού του τουρκικού στρατού.
Κατά τα άλλα, οι Τούρκοι συνεχίζουν απτόητοι τις προκλήσεις τους προς την ελληνική πλευρά. Μα… βρίσκουν και κάνουν!
Askerler neden intihar ediyor = Γιατί αυτοκτονούν οι στρατιώτες
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...