Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Περιορισμός μετρητών: Μαύρες μέρες ετοιμάζει το καθεστώς

Η εποχή που τα μετρητά περιορίζονται, προκειμένου να γίνουν ασύμφορα έφτασε!

Η εφορία δέχεται πλέον μόνο κάρτες και συναλλαγές μέσω τραπεζών! Παραμένει μεν το όριο των 500 ευρώ για συναλλαγές με μετρητά, ωστόσο θα προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα, όπως έχετε διαβάσει στο ΕΛ, μέχρι και στο διπλάσιο της συναλλαγής!

Τα πρόστιμα δε για τις συναλλαγές με μετρητά στα ακίνητα θα ξεκινούν από 10.000 ευρώ και θα φτάσουν τις 500.000 ευρώ.

Θα υπάρχει όμως και κάτι άλλο! Εκτός από τον περιορισμό στην χρήση των μετρητών και τα πρόστιμα, οι εφοριακοί θα έχουν και άλλα «όπλα» μαζί τους!

Ειδικότερα, θα φέρουν κάμερες όταν «ερευνούν» τα βιβλία, τις ταμειακές και το «mydata» των φορολογουμένων! Παράλληλα, θα ενεργοποιούνται ευκολότερα οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου, έτσι ώστε να δύναται η εφορία να προσδιορίζει αμέσως, το πραγματικό εισόδημα του καθενός.

Το νέο νομοσχέδιο με δικαιολογία την φοροδιαφυγή περιλαμβάνει πολλά μέτρα με αρκετά «ψιλά γράμματα».

Δείτε:

    Βαριά ποινή για συναλλαγές με μετρητά: Το πρόστιμο θα είναι διπλάσιο της αξίας της χρηματικής συναλλαγής που «συλλαμβάνεται»!
    10.000-500.000 ευρώ πρόστιμο για αγορές ακινήτων με μετρητά: Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο ίσο με το 10% του τιμήματος που καταβλήθηκε με μετρητά και θα κυμαίνεται από 10.000 και μέχρι 500.000 ευρώ!!!
    Επιδόματα στο χέρι τέλος: Η πλειοψηφία των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (επιδόματα τέκνων, επίδομα γέννησης, επιδόματα ανεργίας) θα λαμβάνει χώρα μέσω χρεωστικών καρτών!
    Ηλεκτρονικές συναλλαγές για προϊόντα με φόρο κατανάλωσης θα γίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ: Αυτό σημαίνει πως το σύνολο των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων για προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης, φόρο κατανάλωσης και τέλος ταξινόμησης, θα γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών, ανεξαρτήτως ποσού! Η εν λόγω ρύθμιση αφορά το εγχώριο αλλά και το διεθνές εμπόριο (εισαγωγές – εξαγωγές). Δεν περιλαμβάνει τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και ιδιωτών ή μεταξύ ιδιωτών.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...