Κυριακή 14 Μαΐου 2023

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΑΜ

Για να μην πιστεύετε τα παπαγαλάκια της αμερικής τύπου καλαρύτισες, δρούγγες και βαλαβάνισες...

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε τις φήμες για μεγάλης κλίμακας ουκρανική αντεπίθεση, σημειώνοντας σε δήλωσή του αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι η κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης γραμμής φαίνεται να είναι σχετικά ήρεμη, με τις μοναδικές σφοδρές μάχες μέσα και κοντά στο Artyomovsk, γνωστό και ως Bakhmut.

«Αναφορές από ορισμένα κανάλια Telegram για «παραβιάσεις άμυνας» σε πολλά σημεία κατά μήκος της γραμμής επαφής δεν είναι ακριβείς», δήλωσε το υπουργείο γύρω στις 23:00 ώρα Μόσχας. «Η γενική κατάσταση στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι υπό έλεγχο».

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, το τελευταίο εναπομείναν τμήμα του Artyomovsk δεχόταν έφοδο με αεροπορία και υποστήριξη πυροβολικού, ενώ υπήρχε μια «συνεχιζόμενη μάχη» για την απόκρουση της επίθεσης των ουκρανικών μονάδων προς την κατεύθυνση Malo-Ilyinkovka, βορειοδυτικά της πόλης. με «βαριές εχθρικές απώλειες σε ζωές και εξοπλισμό».

Οκτώ ουκρανικές επιθέσεις και τρεις προσπάθειες αναγνώρισης σε ισχύ απωθήθηκαν στο μέτωπο του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός. Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες να καταλάβουν όλη τη Marynka και να αποκλείσουν την Avdeevka.

Τα ουκρανικά στρατεύματα επιχείρησαν δύο επιθέσεις μεγέθους τάγματος προς την Kremennaya αλλά απωθήθηκαν. Τρεις ομάδες αναγνώρισης ηττήθηκαν βορειότερα, κοντά στο Κουπιάνσκ. Το υπουργείο ανέφερε αρχικά ότι δεν είχαν γίνει «ενεργές επιχειρήσεις» στα μέτωπα της Χερσώνας ή του Ζαπορόζιε στο νότο, αλλά αργότερα δημοσίευσε μια λίστα με τις ουκρανικές απώλειες στο μέτωπο Χερσών από το ρωσικό πυροβολικό και σημείωσε ότι κατέρριψε 12 πυραύλους HIMARS και ένα Su-25.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, πολλοί στρατιωτικοί ανταποκριτές είχαν αναφέρει ότι η ουκρανική αντεπίθεση μπορεί να είχε ξεκινήσει, με μια «ανακοπή» κοντά στο Αρτιόμοβσκ και αρκετές επιθέσεις σε όλη την πρώτη γραμμή. Ένας δημοσιογράφος επικαλέστηκε στρατιωτικές πηγές για να ισχυριστεί ότι οι Ουκρανοί είχαν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και σε ένα τμήμα του μετώπου Zaporozhye.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...