Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Όταν φύγεις από το σπίτι, υπογράψε τον εαυτό σου με το σημείο του Τιμίου Σταυρού

..."ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΆΝΕ ΤΟ  ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, πάρε αγίασμα,  αλείψε τον εαυτό σου με μύρο ή άγιο λάδι και θα είσαι προστατευμένος από το κακό όλη μέρα...(Πατέρα Visarion Iugulescu)

 «Όταν φύγεις από το σπίτι, υπογράψε τον εαυτό σου με το σημείο του Τιμίου Σταυρού, πάρε αντίδωρο αγίασμα, αλείψε τον εαυτό σου με μύρο για να προστατευτείς από όλα τα κακά, από τα δεινά που μπορεί να σε βρουν και από όλα τα ακάθαρτα πνεύματα που είναι στον αέρα, γιατί ο εχθρός δεν θα έχει εξουσία πάνω σου. Κάνε το σημάδι του Τιμίου Σταυρού πάνω στα τρόφιμα είτε αγοράζονται είτε παραλαμβάνονται, γιατί δεν ξέρεις ποια χέρια τα έφτιαξαν ή τι μπορεί να περιέχει. Επίσης, σημείωσε και τις πέντε αισθήσεις σου με το σημείο του Τιμίου Σταυρού, μπορείς ακόμη και να τις αλείψεις με αγίασμα ή μύρο και προσευχήσου να μην γίνει καμία από αυτές ακάθαρτη, να μην δεις ή ακούσεις τους μάταιους ή ψυχοφθόρους.

  Προσέχετε τις συζητήσεις που εξαθλιώνουν την ψυχή και προσπαθήστε να έχετε κατά νου μια μόνιμη κατάσταση προσευχής, υψώνοντας το νου στον Θεό μέσω της σύντομης και παντοδύναμης προσευχής:
 «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό!».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...