Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Aστρόσκονη και χρυσόσκονη

παπα-Ηλίας Υφαντής

Την στρατιωτική ηγεσία στην αρχαία Αθήνα είχαν οι δέκα στρατηγοί. Εκ των οποίων ο καθένας ασκούσε την αρχηγία, στον κύκλο δέκα ημερών με τη σειρά του.

Γι’ αυτό ακριβώς, όταν οι Πέρσες αποβιβάστηκαν στον Μαραθώνα, οι Αθηναίοι περίμεναν να έλθει η σειρά του Μιλτιάδη για ν’ αναλάβει την αρχηγία. Με τα γνωστά θριαμβευτικά αποτελέσματα.

Αλλά ,γιατί ν’ ασχοληθούμε με τον Μιλτιάδη, τον Δάτη και τον Αρταφέρνη, οι οποίοι, σύμφωνα με τον συχωρεμένο τον Γιώργο Τράγκα, θα έχουν γίνει «αστρόσκονη»; Μας υποχρεώνει το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα πάμπολλοι Δάτηδες και Αρταφέρνηδες και, μάλλον, κανένας Μιλτιάδης στην ελληνική Βουλή, οι οποίοι, όχι μόνο δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την «αστρόσκονη», αλλά κυριολεκτικά κολυμπούν στη χρυσόσκονη. Τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή Βουλή. Όπου, κατά κανόνα, χρυσοπληρώνονται, για να κοπροσκυλιάζουν. Πολιτευόμενοι μάλλον ως ανθέλληνες.

Γεγονός που προκύπτει απ’ την αθλιότητα των έργων τους σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Τις αλλεπάλληλες προδοσίες τους. Τα άκρως δολοφονικά σε βάρος μας μνημόνιά τους. Για να μπούμε, τελευταία στον αστερισμό του κορονοϊού, μέσα στα καταγώγια του οποίου τόσα πολλά υποστήκαμε και υφιστάμεθα τοπικώς και παγκοσμίως από ανθρώπους ηθικά άθλιους και πνευματικά ηλίθιους.

Για να έχουμε ως επικύρωση της ξενοκρατίας το ρηθέν απ’ τον διαβόητο ΓΑΠ. Ο οποίος σε κρίση, όπως φαίνεται, ειλικρίνειας, είπε ενώπιον των συναδέλφων του, πως: «Αν γινόταν ένας ενδελεχής έλεγχος των κληρονομικών καταβολών των, λεγόμενων, Ελλήνων βουλευτών, θα ήταν απίθανο να βρισκόταν έστω και ένας γνήσιος Έλληνας.

Που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ουσιαστικά θα ήταν καταχρηστικό να χαρακτηρίζονται προδότες. Αφού, όταν προδίδουν με τόση προστυχιά την Ελλάδα, υπηρετούν προφανώς με περηφάνεια κάποια άλλη πατρίδα. Προδότες , στην κυριολεξία είμαστε εμείς, που τους χειροκροτούμε και τους ζητωκραυγάζουμε και βέβαια τους ψηφίζουμε. Γιατί προφανώς είμαστε τρισευτυχισμένοι για τα όσα, μέχρι τώρα, μας πρόσφεραν.

Να μην ψηφίσει κάποιος το ΠΑΣΟΚ, για τις τόσες προδοσίες σε βάρος μας; Και τι σημασία έχει κι αν χρωστάει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στο Δημόσιο! Αφού σαν όλους τους απατεώνες άλλαξε το ΑΦΜ του. Και όλα «μέλι γάλα». Και ασφαλώς στην ίδια συχνότητα κινείται και η Ν. Δ. Η οποία και αυτή χρωστάει-δανεικά και αγύριστα-μερικές εκατοντάδες-περίπου όσα και το ΠΑΣΟΚ- εκατομμύρια στο Δημόσιο. Για τα οποία «δεν ιδρώνει το αυτί κανενός».

Ενώ χαλάει, ως γνωστόν, το σύμπαν, όταν κάποιο φτωχαδάκι οφείλει έστω κάποιο ελάχιστο ποσό. Οπότε, εν ονόματι του νόμου ( με δικαστικούς κλητήρες, αστυνομίες, κλπ) τον πετούν έξω από σπίτι του και το στέλνουν στην απόλαυση της υπαίθριας διαβίωσης. Επειδή αυτό επιβάλλει η, λεγόμενη, Δικαιοσύνη!…

Ή μήπως δεν θα ήταν ασύγγνωστη αγνωμοσύνη να μην ψηφίσουμε τον Αλέξη, που τρισευτυχισμένος πανηγύριζε στις Πρέσπες την βδελυρή προδοσία της Μακεδονίας. Της Μακεδονίας, που ο Μέγας Αλέξανδρος την έφθασε ως τις Ινδίες. Ενώ αυτοί φιλοδοξούν, όπως φαίνεται, να φέρουν τα όρια της Ελλάδας στον Αμβρακικό και Παγασητικό κόλπο.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην εποχή της «χρυσόσκονης», ας δούμε τι συνέβαινε στην εποχή της «αστρόσκονης»: Ο θριαμβευτής του Μαραθώνα Μιλτιάδης επιχείρησε μια αποτυχημένη εναντίον της Πάρου εκστρατεία. Οι Αθηναίοι αντίπαλοί του έκαμαν δίκη και τον καταδίκασαν να πληρώσει πρόστιμο 50 ταλάντων. Που, επειδή τον πρόλαβε ο θάνατος δεν, τα πλήρωσε, για να πληρώσει ο γιος του, ο Κίμωνας.

Που σημαίνει ότι οι Αθηναίοι και γενικότερα οι αρχαίοι Έλληνες δεν αστειεύονταν καθόλου. Όπως, δυστυχώς, οι τωρινοί, που, μεθοδεύουν αλλεπάλληλες κομπίνες, χάρη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δικών τους και των εχθρών της πατρίδας. Και, αντί να βρίσκονται ισόβια στη φυλακή, με απύθμενη θρασύτητα έρχονται να ζητήσουν ην ψήφο μας. Κι εμείς με ακόμη ουρανομήκη αποβλάκωση σπεύδουμε να τους ψηφίσουμε. Για να συνεχίζουν εσαεί το ολέθριο έργο τους. Κι όσο για τα επιδόματα, που δίνονται τελευταία, είναι το τυρί της Φάκας του μίστερ Κ, προκειμένου να παγιδεύσει για μια ακόμη φορά τους Έλληνες ! Και προοιωνίζουν μια τρισχειρότερη τετραετία, αν –ο μη γένοιτο- πάρει και πάλι την εξουσία!

Τόσο δε πολύ μας καταφρονούν για την υπερβάλλουσα ηλιθιότητά μας, ώστε δεν διστάζουν να διαπράξουν και τα μεγαλύτερα αίσχη σε βάρος μας. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ακόμη και τα μνημόνια και η προδοσία των Πρεσπών επικυρώθηκαν απ’ το ΣτΕ! Προδοσία για την οποία και επιβραβεύτηκαν κάποιοι παράγοντες της, λεγόμενης, Δικαιοσύνης με υψηλότατους θώκους εξουσίας.

Δυστυχώς δεν τους λείπει και ο μαϊδανός: Δηλαδή η «σεβασμιότατη» και «μακαριότατη» και «παναγιώτατη» δεσποτοκρατία μας. Η οποία προσφέρει «γην και ύδωρ», για τις κάθε είδους προδοσίες στους πανάθλιους ολετήρες της δύσμοιρης πατρίδας μας.

Ποιος δεν θυμάται αυτόν, που «καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι» στα δεξιά του αρχιπροδότη ΓΑΠ! Αλλά και την αγαστή συνεργασία του με τον «χαρισματικό» προδότη Τσίπρα, που τώρα ξερογλείφεται να ξαναπάρει την εξουσία. Για να συνεχίσει το αποκρουστικό προδοτικό του έργο. Και προπάντων τώρα με τον αφορισμένο Κ. Που ανέλαβαν εργολαβικά, σαν μεσαιωνικοί παπικοί Τέτζελοι τη διαφήμιση των μυριαπόδεικτα δολοφονικών εμβολίων.

Κι έτσι απ’ τους Μιλτιάδηδες και τους Λεωνίδες και τους Μέγα-Αλέξανδρους ξεπέσαμε στους ΓΑΠηδες, τους Αντώνηδες, τους Βαγγέλαρους, τους Αλέξηδες και τους Κούληδες .Συγκρίνοντας τους ήρωες της «αστρόσκονης» με τους προδότες της «χρυσόσκονης» δεν μπορούμε να είμαστε καθόλου περήφανοι ως Έλληνες και Ορθόδοξοι.

Παρά να θρηνούμε και να οδυρόμαστε για το τωρινό μας κατάντημα!…

ΠΗΓΗ papailiasyfantis
https://filoinikodimou.blogspot.com/2023/01/a.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...