Υλικά για μια φόρμα:
240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
65 γρ. ωμά φουντούκια, χοντροκοπανισμένα
100 γρ. ωμά φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη
1 κ.γ. baking powder
2 βανίλιες
300 γρ. πουρές μήλου (apple sauce)
85 γρ. σοκολατούχο γάλα σόγιας
42 γρ. ηλιέλαιο
110 γρ.) ζάχαρη καρύδας
60 γρ. σοκολάτα
για το γλάσο:
35 γρ. βούτυρο κακάο
15 γρ. κακάο
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Vegan κέικ φουντουκιού με σοκολάτα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder, τις βανίλιες και τα αλεσμένα φουντούκια. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω με σύρμα όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνω σιγά σιγά το μείγμα με τα στέρεα υλικά σε αυτό με τα υγρά κι ανακατεύω καλά. Τέλος βάζω τα κομμάτια σοκολάτας και τα υπόλοιπα φουντούκια. Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 περίπου λεπτά. Βγάζω το κέικ από τον φούρνο κι αφήνω να κρυώσει. Μετά φτιάχνω το γλάσο. Λιώνω σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο. Προσθέτω το κακάο και το σιρόπι κι ανακατεύω να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνω το κέικ με το γλάσο και διακοσμώ με επιπλέον φουντούκια. Καλοφάγωτο!
Σημ. το γλάσο δεν είναι απαραίτητο. Το κέικ έχει φανταστική γεύση και χωρίς αυτό!
https://theveggiesisters.gr/vegan-keik-fountoukiou-me-sokolata/