Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Α.Καρταπόλοφ: «Πρακτικά σταματήσαμε να χάνουμε τους ανθρώπους μας»

Η Ρωσία σχεδόν δεν χάνει πλέον στρατιώτες στην Ουκρανία λόγω αλλαγής τακτικής
Η Ρωσία έχει πρακτικά πάψει να υφίσταται απώλειες στην Ουκρανία, αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας αλλαγής στην προσέγγιση στη διεξαγωγή των εχθροπραξιών, δήλωσε στο RIA Novosti ο Αντρέι Καρταπόλοφ, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας.

“Πρακτικά σταματήσαμε να χάνουμε ανθρώπους. Τα ακραία στοιχεία, που δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας τον Μάρτιο, είναι 1351 νεκροί.

Έκτοτε, τα στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Άμυνας και θα εξηγήσω γιατί.

Προς το παρόν, Φυσικά, υπάρχουν τραυματίες, αλλά δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός νεκρών.

Και αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας αλλαγής προσέγγισης στην τακτική του πολέμου», είπε ο Α.Καρταπόλοφ.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε ότι εξουδετέρωσαν εκατοντάδες ξένους μισθοφόρους μαχητές με όπλα υψηλής ακρίβειας. 

Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι μισθοφόροι, σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, εξουδετερώθηκαν, λόγω του χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης και της έλλειψης πραγματικής εμπειρίας μάχης.

Όπως διευκρίνισε ο Κονασένκοφ, οι διοικητές των μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς δεν φείδονται μισθοφόρων προκειμένου να μειώσουν τις απώλειες των δικών τους στρατιωτικών. "Οι αιχμάλωτοι μισθοφόροι λένε κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων ότι θυσιάζονται αρχικά. Λόγω της καταστολής των απωλειών από το καθεστώς του Κιέβου και της απουσίας λειψάνων, οι συγγενείς μισθοφόρων στις χώρες διαμονής τους απλά δεν γνωρίζουν για τον θάνατό τους", πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε βίντεο με την καταστροφή του εκπαιδευτικού κέντρου του 132ου τάγματος αναγνώρισης των στρατευμάτων αεροπορικής επίθεσης της Ουκρανίας. Στη συνέχεια, ως αποτέλεσμα μιας πυραυλικής επίθεσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της RF κατάφεραν να καταστρέψουν το προσωπικό του τάγματος, ξένους εκπαιδευτές και μισθοφόρους.

Κατέστρεψαν τα σημεία ελέγχου των εθνικών σχηματισμών "Kraken" και "Azov" κοντά στο Χάρκοβο

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν με όπλα υψηλής ακρίβειας τα σημεία ελέγχου των ουκρανικών ναζιστικών σχηματισμών «Kraken» και «Azov» κοντά στο Χάρκοβο. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας έπληξαν 21 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων διοίκησης των ουκρανικών ναζιστικών σχηματισμών «Kraken» και «Azov» στην περιοχή του Χάρκοβο», είπε ο Konashenkov.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...