Σε κίνδυνο βρίσκεται η (κατ'όνομα) δημοκρατία στη χώρα μας, καθώς κυβέρνηση και «ειδικοί» θέλουν να πάψουν οι διαμαρτυρίες, να «φιμωθούν» οι φωνές που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις και να τιμωρηθούν οι «αντιφρονούντες».
Πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με ένα δημοκρατικό κράτος και μας θυμίζουν άλλα καθεστώτα -ναι αυτά που επέβαλαν διαχωρισμό μεταξύ των πολιτών.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, και η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ να τιμωρούνται αυστηρά όσοι δεν τηρούν τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας και διαχωρισμού των πολιτών αλλά και να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις των ανεμβολίαστων, «αρνητών», όπως τους ονομάζουν.
Η Μίνα Γκάγκα δήλωσε πως «θα πρέπει όταν βρίσκονται παραβάτες να τιμωρούνται πάρα πολύ. Τα μέτρα είναι γνωστά σε όλους, Όποιος τα τηρεί θα πρέπει να επιβραβεύεται. Όποιος δεν τα τηρεί θα πρέπει να τιμωρείται ακριβά. Πρέπει να έχουμε το μοντέλο της έντονης τιμωρίας στους παραβάτες για να μπορέσει να λειτουργήσει η κοινωνία».
Ενώ ο Γ.Χατζημάρκος είπε: «Συμφωνώ με την κα Γκάγκα. Τι είναι αυτό που μας απαγορεύει να απαγορεύσουμε τις διαδηλώσεις των "αρνητών"».
Βέβαια πριν από την Μ.Γκάγκα και τον Γ.Χατζημάρκος παρόμοιες απόψεις είχαν ακουστεί σε πανελλαδική μετάδοση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, εκεί που ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους είχε χαρακτηρίσει ως «τσαρλατάνους» όσους διαφωνούν με το αφήγημα της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είχε αναφερθεί στις συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
«Συχνά με ρωτούν τι θα έλεγα σε αυτά τα άτομα. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχουν αυτιά να ακούσουν και προσπαθούν να πείσουν και εκείνους που θέλουν να εμβολιαστούν για το αντίθετο. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πολύ χώρο για να ακουστούν. Αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις αυτές, κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, αν καταλήξουν στα νοσοκομεία», είπε η κα Θεοδωρίδου.
«Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου», είπε από την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους - για να προσθέσει: «Κάποιος υγειονομικός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Είναι υποχρέωση του Συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς που αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης πρέπει να τιμωρηθούν».
«Ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος, και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει τη νομοθεσία απέναντί του», κατέληξε ο Μ.Θεμιστοκλέους.