- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το κολοκύθι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για να θωρακιστεί.
- Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά να απορροφηθεί η υγρασία. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον βασιλικό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
- Αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι από τους κολοκυθοανθούς και μοιράζουμε τη γέμιση. Τα κλείνουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει 30 γρ. ελαιόλαδο.
- Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη τη βάση της κατσαρόλας και να είναι σφιχτά το ένα με το άλλο.
- Προσθέτουμε 20 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το νερό και καλύπτουμε με ένα πιάτο για να μείνουν σταθερά κατά τη διάρκεια του βρασμού.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
- Σερβίρουμε με θυμάρι, ρίγανη, φέτες λεμονιού, ελαιόλαδο και φέτα.
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 300 γρ. ρύζι γλασέ
- 200 γρ. νερό
- 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.σ. βασιλικό
- 1 κ.σ. δυόσμο
Για τη σύνθεση
- 30 κολοκυθοανθούς
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- ρίγανη
- λεμόνι
- ελαιόλαδο
- φέτα
https://akispetretzikis.com/el/categories/ladera/kolokythoanthoi-gemistoi