Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Ο πύραυλος Zircon των Mach 8 μπορεί εύκολα να στοχεύσει πόλεις των ΗΠΑ σε περίπτωση πυρηνικής σύγκρουσης πετώντας πάνω από την Αρκτική

Τρία ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων στην Αρκτική

  Ο Πούτιν ενισχύει τη ναυτική παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή της Αρκτικής, που πιστεύεται ότι φιλοξενεί το ένα τέταρτο του μη ανακαλυφθέντος πετρελαίου και φυσικού αερίου της Γης.

Η Ρωσία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Δανία και η Νορβηγία προσπαθούν να διεκδικήσουν δικαιοδοσία σε τμήματα της Αρκτικής.

Ο Πούτιν ενισχύει τη ναυτική παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή της Αρκτικής, που πιστεύεται ότι είναι πολύ πλούσια σε  πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη το ρωσικό ναυτικό, μετά το γεγονός ότι  τρία από τα πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων αναδύθηκαν σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους σπάζοντας   τον πάγο της Αρκτικής, σε μια επίδειξη δύναμης τους.

Ο Αρχηγός του  Ρωσικού Ναυτικού Ναύαρχος Νικολάι Γιεβένοφ ανέφερε στον Πούτιν ότι η άσκηση περιελάμβανε τρία πυρηνικά υποβρύχια που διέσχιζαν ταυτόχρονα  σε κατάδυση τον  πάγο της Αρκτικής την ίδια ώρα που μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από τον Βόρειο Πόλο.

Οι ασκήσεις αυτής της εβδομάδας διεξήχθησαν γύρω από την Alexandra Land, ένα νησί που είναι μέρος του αρχιπελάγους του Franz Josef Land όπου ο  Ρωσικός στρατός έχει πρόσφατα χτίσει μια βάση.

Η Μόσχα έχει δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση της στρατιωτικής της παρουσίας στην περιοχή της Αρκτικής, η οποία πιστεύεται ότι διατηρεί το ένα τέταρτο του μη ανακαλυφθέντος πετρελαίου και φυσικού αερίου της Γης.

Ο  Πούτιν ανέφερε στο παρελθόν εκτιμήσεις που τοποθετούσαν την αξία του πλούτου σε ορυκτά της Αρκτικής σε 22 τρισεκατομμύρια λίρες.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της  Ρωσίας να προβάλει την εξουσία του πάνω στην Αρκτική, ο  στρατός  της έχει ανοικοδομήσει και επεκτείνει πολλές εγκαταστάσεις σε όλη την πολική περιοχή τα τελευταία χρόνια, ανανεώνοντας τους  θαλάσσιους διαδρόμους και αναπτύσσοντας πρόσθετα  στοιχεία επιτήρησης και άμυνας.

Ως μέρος των ελιγμών αυτής της εβδομάδας, ένα ζευγάρι μαχητών MiG-31 πέταξε πάνω από τον Βόρειο Πόλο, δήλωσε ο Ναύαρς Γιεβένοφ.  Ένα βίντεο του Υπουργείου Άμυνας δείχνει τον  εναέριο ανεφοδιασμό τουςαπό ιπτάμενο τάνκερ. Το βίντεο έδειξε επίσης τρία πυρηνικά υποβρύχια που έσπασαν ο πάγος της Αρκτικής το ένα δίπλα στο άλλο.

Ο κ. Πούτιν είπε ότι η άσκηση ήταν άνευ προηγουμένου για τις ένοπλες Δυνάμεις και επαίνεσε τις ικανότητές τους. Πρόσθεσε ότι οι ελιγμοί έχουν επίσης αποδείξει την αξιοπιστία των ρωσικών όπλων σε πολικές συνθήκες.

«Παραγγέλνω να συνεχίσω τις Αρκτικές αποστολές και την έρευνα στον Άπω Βορρά για να βοηθήσω στη διασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας», δήλωσε ο Πρόεδρος στον αρχηγό του ναυτικού.

Ο Πούτιν είπε: «Η Αρκτική εκστρατεία δεν έχει  υπάρχει ως κάτι ανάλογο στη Σοβιετική και στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας».

Η δήλωση αυτή έγινε ύστερα από το συμβάν όπου ένα βρετανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο παρακολούθησε ρωσικά πολεμικά παιχνίδια στην Αρκτική, όπου η Μόσχα αναφέρει ότι ολοκλήρωσε τις αρχικές δοκιμές σε ένα νέο υπερηχητικό πύραυλο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ένα αεριωθούμενο αεροσκάφος RC-135W Rivet Joint που πέταξε από το RAF λέγεται ότι περιβάλλει τους ουρανούς κοντά στο σημείο όπου η φρεγάτα του Ναυάρχου Gorshkov του Κρεμλίνου έπλευσε από τη βόρεια ακτή της Ρωσίας αυτή την εβδομάδα.

Ο Gorskhov πραγματοποίησε τουλάχιστον τέσσερις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του νέου πυραύλου Zircon 6100mph, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο χρόνο για  τους οποίους οι Αρχηγοί  του Επιτελείου Άμυνας υπερηφανεύτηκαν  ότι «χτύπησαν το μάτι του ταύρου» στις δοκιμές.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει τον πύραυλο  Zircon των Mach 8, ως τον πύραυλο επιλογής του για να στοχεύσει πόλεις των ΗΠΑ σε περίπτωση πυρηνικής σύγκρουσης.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...