Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΘΑ ΖΗΛΕΥΑΝ ΤΑ…ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ»

 
«Μετά τη Μεταπολίτευση δημιουργήθηκαν ολιγαρχικά μέσα μαζικής εξαπάτησης, έτσι ώστε η ολιγαρχία να προστατευθεί από τη Δημοκρατία».

«Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που σήμερα δεν υπάρχει δικτάτορας στον πλανήτη που να μη ζηλεύει τους ολιγάρχες μας. Όλοι οι δικτάτορες του ντουνιά θα ήθελαν να έχουν μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο φιλικά προς την εξουσία όσο τα ελληνικά. Και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να βάζουν φυλακή ή να διώκουν δημοσιογράφους εκδότες. Είναι ένα θαύμα αυτό», είπε.

«Πώς προέκυψε αυτή η δικτατορία των μέσων μαζικής προπαγάνδας και εξαπάτησης; Από την πρώτη στιγμή, από το ’89, τα ιδιωτικά κανάλια τροφοδοτούνταν έμμεσα ή άμεσα από το κράτος ή και τις τράπεζες. Από τη μεγάλη χρεοκοπία του 2010 οι τράπεζες και το κράτος τροφοδοτούνται συστηματικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από τις Βρυξέλλες. Όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ταγμένα, σχεδιασμένα ουσιαστικά, δομημένα, ώστε να πνίγουν κάθε φωνή που αμφισβητεί τα κόμματα του «ναι σε όλα» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις Βρυξέλλες», πρόσθεσε.

Όλα αυτά δεν τα είπε κάποιος τυχόν, αλλά ο… κύριος Βαρουφάκης που στο παρελθόν είχε ευνοηθεί από τα μεγαλοκάναλα.

Καταλαβαίνει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά ΜΜΕ για να φτάσει σε αυτό το σημείο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...