Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας:«Άκυρη η χειροτονία και τα μυστήρια που τελούνται από τον Επιφάνιο»

 

Την επιστημονική και θεολογική του άποψη για τα διαδραματιζόμενα και την ρέουσα εκκλησιαστική επικαιρότητα, σε σχέση με την απόφαση της Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για αναγνώριση του «Αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας».

Κλήθηκε να καταθέσει στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Δημητρόπουλο, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τ. Κοσμήτορας και Πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  Χρήστος Οικονόμου.
σχόλιο: Κι ενώ στην Ελλάδα οι διάφοροι «λέοντες» της Ορθοδοξίας είπαν να δουν το Ουκρανικό ως ένα πρόβλημα «διοικητικής φύσεως»!, ο καθηγητής Οικονόμου εδώ μας λέει ότι «η μνημόνευση έχει ουσιαστικό, εκκλησιολογικό, σωτηριολογικό υπόβαθρο και αυτό δεν μπορεί να αγνοείται». (...) Δεν ξέρω αν κατάλαβε κανείς κάτι αλλά αυτό είναι το μπάχαλο που δημιούργησε ο Κύπρου Χρυσόστομος. Τελικά η δουλειά των προκαθημένων σήμερα ποιά είναι; Η δουλειά τους είναι να υπονομεύουν την συνοδικότητα της Εκκλησίας βάζοντας στην θέση του προέδρου της Ιεραρχίας τον ίδιο τον Αντίχριστο με εξουσίες πρώτου άνευ ίσων.

Για να γίνουν όμως οι δαιμονικές ανατροπές πραγματικότητα χρειάζονται απαραιτήτως και αλλοτριωμένοι στο φρόνημα ψευδεπίσκοποι, οι οποίοι προκαλούν εσωτερική φθορά, σύγχυση και δημιουργούν άσχημα τετελεσμένα. Τι γινόταν τόσον καιρό με τον Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, ο οποίος στο παρελθόν συλλειτούργησε στο Φανάρι με τον σχισματικό Ευστράτιο, και τι γινόταν τόσον καιρό με τον Κυρηνείας Χρυσόστομο, ο οποίος επίσης συλλειτούργησε στο Φανάρι με τον αυτοχειροτόνητο Μακάριο Μαλέτιτς; (...)

Πόσες άραγε είναι και οι ευθύνες όλων μας; Γιατί να μην σκεφθούμε ότι ο Θεός επέτρεψε ακόμη και αυτήν την καραντίνα ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ;

 https://tasthyras.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...