Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Οι δύο νόμοι της κυβέρνησης που έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 & κανείς δεν τους αντιλήφθηκε

Το καθεστώς έχει θεσπίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών με δύο νόμους τον περασμένο Μάρτιο τα οποία ουδείς αντιλήφθηκε.

Πρόκειται για τους νόμους που αποκάλυψε χθες το pronews βάσει των οποίων ανατρέπεται η συνταγματική αρχή της δυνατότητας επιλογής των πολιτών  από το να εμβολιαστούν ή όχι, για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ή οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο.

Έτσι λοιπόν στο νόμο 4675/2020 ρητώς αναφέρεται:

«Σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη της ΕΕΔΥ, υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου. 

Με την ανωτέρω απόφαση ορίζονται η ομάδα του πληθυσμού ως προς την οποία καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με καθορισμένο εμβόλιο, η τυχόν καθορισμένη περιοχή υπαγωγής στην υποχρεωτικότητα, το χρονικό διάστημα ισχύος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο πρέπει πάντοτε να αποφασίζεται ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας για συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, η ρύθμιση της διαδικασίας του εμβολιασμού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

Στον δε νόμο 4682/2020 ρητώς αναφέρεται:

(α) στην υποχρεωτική υποβολή σε κλινικό και εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο, υγειονομική παρακολούθηση, εμβολιασμό, φαρμακευτική αγωγή και νοσηλεία προσώπων, για τα οποία υπάρχουν εύλογες υπόνοιες ότι μπορεί να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα τη νόσο,
(β) στην επιβολή κλινικών και εργαστηριακών ιατρικών ελέγχων, καθώς και μέτρων προληπτικής υγειονομικής παρακολούθησης, εμβολιασμού, φαρμακευτικής αγωγής και προληπτικής νοσηλείας προσώπων που προέρχονται από περιοχές όπου έχει παρατηρηθεί μεγάλη διάδοση της νόσου.

Είναι απορίας άξιο και παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει χρήση αυτών των νόμων η κυβέρνηση, βγήκαν και χθες και σήμερα το πρωί υπουργοί (Β.Κικίλιας χθες και Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα) προσπαθώντας να καθησυχάσουν ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών που είναι πάνω από το 50% (Και πιθανότατα πλησιάζει και το 70% αφού το εμβόλιο της γρίπης το οποίο πλέον δοκιμάζεται πάνω από 10 χρόνια, το προμηθεύεται μόνο το 40% των πολιτών) και αντιδρά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο Α.Γεωργιάδης είπε αυτό προφανώς αγνοώντας τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν ή θέλουν να ξεχάσουν τους νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει.

Τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού οι πολίτες αλλά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ψηφίστηκαν νόμοι οι οποίοι είναι θεωρητικά αντισυνταγματικοί και ουδείς έχει αντιδράσει από την κυβέρνηση.

Βλέπουμε από τα στοιχεία ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την φυματίωση έχει διασώσει την ανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα κρατώντας σε χαμηλό επίπεδο νεκρών και κρουσμάτων σε αναλογία 1: 4 σε σχέση με τη Δυτική Ευρώπη.

Το ζητούμενο είναι στην παρούσα φάση καθαρά πολιτικό και κοινωνικό και άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/937328_oi-dyo-nomoi-tis-kyvernisis-poy-ekanan-ypohreotiko-ton-emvoliasmo

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...