Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Η νέα τάξη σε ρόλο θεού: Επιστήμονες έβαλαν ανθρώπινο γονίδιο στον εγκέφαλο μαϊμούδων για να μεγαλώσει

Η ταινία «Πλανήτης των πιθήκων»... ζωντανεύει, με τους επιστήμονες να εισάγουν στον εγκέφαλο μαϊμούδων ένα ανθρώπινο γονίδιο, που εμπλέκεται με τη λογική, τη γλώσσα, τη συνειδητή σκέψη και άλλες σημαντικές λειτουργίες!

Μήπως, τελικά, δεν μας κατακτήσουν τα ρομπότ, αλλά οι πίθηκοι;

Σε ένα... ανησυχητικό πείραμα, που θυμίζει την ταινία «Πλανήτης των πιθήκων», επιστήμονες από το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας του Κυττάρου και Γενετικής (MPI-CBG) της Δρέσδης μαζί με συναδέλφους τους από το Κεντρικό Ινστιτούτο Πειραματικών Ζώων (CIEA) στο Καβασάκι της Ιαπωνίας και στο Keio University του Τόκιο, έβαλαν στον εγκέφαλο μαϊμούδων ένα ανθρώπινο γονίδιο, προκειμένου να μεγαλώσει! Αν πετύχει, δηλαδή, το πείραμα ο Caesar μπορεί και να υπάρξει στα αλήθεια...

Οι επιστήμονες, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι η εισαγωγή του γονιδίου, οδήγησε, πράγματι, σε μεγαλύτερο νεοφλοιό στο έμβρυο ενός κοινού σκιουροπίθηκου. Ο νεοφλοιός είναι το βαθύ αυλακωτό εξωτερικό στρώμα του εγκεφάλου, που εμπλέκεται με τη λογική, τη γλώσσα, τη συνειδητή σκέψη και άλλες σημαντικές λειτουργίες.

Το ARHGAP11B, το οποίο υπάρχει στους ανθρώπους, αλλά όχι σε πρωτεύοντα θηλαστικά ή σε άλλα θηλαστικά, «πυροδότησε» τα βλαστικά κύτταρα του εγκεφάλου των πιθήκων να σχηματίσουν περισσότερα βλαστικά κύτταρα, διευρύνοντας, έτσι, τον εγκέφαλο. Το αποτέλεσμα;

Γενετικά τροποποιημένοι εγκέφαλοι σκιουροπίθηκων άρχισαν να θυμίζουν τους ανθρώπινους εγκεφάλους!«Βρήκαμε ότι ο νεοφλοιός του εγκεφάλου ενός κοινού σκιουροπίθηκου διευρύνθηκε και η επιφάνειά του σχεδόν διπλασιάστηκε», δήλωσε ο βασικός συγγραφέας της μελέτης, που έγινε τον περασμένο Ιούνιο, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, Michael Heide. «Είδαμε επίσης αυξημένους αριθμούς νευρώνων του ανώτερου στρώματος, τον τύπο νευρώνων, δηλαδή, που αυξάνεται στην εξέλιξη των πρωτευόντων».Αξίζει να σημειωθεί πως το ARHGAP11B παίζει καθοριστικό ρόλο στο μέγεθος και την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου, καθώς ρυθμίζει τον πολλαπλασιασμό των νευρώνων στον νεοφλοιό, περιοχή, όπως προαναφέραμε, ζωτικής σημασίας για τη λογική, τη γλώσσα και την αισθητηριακή αντίληψη.

πηγή:Φλέγμα

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...