Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Σοκ από την αποκάλυψη Αρμενίων δημοσιογράφων για την προδοσία του Πασινιάν στην Αρμενία

Ο Πασινιάν με το γ.γ. του ΝΑΤΟ
Αρμενικά ΜΜΕ: «Ο Ν.Πασινιάν δεν δεχόταν τις συμφέρουσες προτάσεις της Μόσχας για το Αρτσάχ γιατί μιλούσε με τις ΗΠΑ»



Σύμφωνα με γνωστούς Αρμένιους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν είχε καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον, η οποία του έλεγε να μη δεχθεί τις συμφέρουσες προτάσεις της Μόσχας για έντιμο και έγκαιρο συμβιβασμό και κατέληξε στο τέλος να χάσει σχεδόν όλο το Αρτσάχ.

Είναι άλλωστε δημόσια καταγεγραμμένο πως στις 19 Οκτωβρίου ο Πασινιάν απέρριψε την πρόταση της Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός λέγοντας σε διάγγελμα προς τον αρμενικό λαό πως αυτή ήταν «μη αποδεκτή». 

Τρεις μέρες αργότερα  στις 22 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν τη συνθηκολόγηση βρέθηκε στα κεντρικά του ΝΑΤΟ, όπου ζήτησε τη βοήθεια του... Γενς Στόλτενμπεργκ και εισέπραξε φυσικά ευχολόγια.

Μάλιστα αυτό το «φλερτ» του Νικόλ Πασινιάν με τη Δύση, που σύμφωνα με τους Αρμένιους δημοσιογράφους του στέρησε το Αρτσάχ μπορεί να αποδειχθεί κι από τη συμμετοχή της Αρμενίας σε στρατιωτικές ασκήσεις τον Αύγουστο του 2020 με τη Γεωργία στις οποίες υπήρχε και συμμετοχή του ΝΑΤΟ.


https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/934862_armenika-mme-o-npasinian-den-dehotan-tis-symferoyses-protaseis-tis

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...