Μια συνταγή για σαλάτα με όλα τα αρώματα του ελληνικού καλοκαιριού μέχρι να πεις κύμινο.
Πολλές φορές η ιδέα μιας σαλάτας για βραδινό γεύμα μοιάζει απωθητική για δύο λόγους. Ο πρώτος και ο πιο σημαντικός είναι πως κανείς δεν μπορεί να χορτάσει με μια σαλάτα και ο δεύτερος πως μια συνταγή πρέπει εκτός από ελαφριά να είναι και γευστική.
Αρχικά, πρέπει να τονίσουμε πως το καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για κάθε λογής σαλάτα, αφού οι ντομάτες, τα αγγούρια, οι πιπεριές και γενικά όλα τα ζαρζαβατικά είναι στην εποχή τους. Το πλιγούρι έρχεται να δώσει σώμα στο πιάτο και να κάνει τη συνταγή ασύγκριτα χορταστική.
Υλικά
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 μέτριο αγγούρι
1 μέτριο κρεμμυδάκι
1 πράσινη πιπεριά
1/2 ματσάκι φυλλαράκια μαϊντανού
1 σκελίδα σκόρδο
1 χούφτα καρύδια
1 φλιτζάνι τοματάκια βελανίδια
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
2 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κ.γ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό και περιχύνουμε το πλιγούρι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 15' λεπτά να μαλακώσει
Στο μεταξύ ανακατεύουμε το λάδι, με το ξύδι και το μέλι, προσθέτοντας πάπρικα, κύμινο και τζίντζερ
Κόβουμε το αγγουράκι και την πιπεριά σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, μαϊντανό και σκόρδο
Σουρώνουμε το πλιγούρι αν δεν έχει πιει όλα τα υγρά και προσθέτουμε μαζί με τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε το ντρέσινγκ μελιού και ανακατεύουμε άλλη μια φορά πριν σερβίρουμε.
Πολλές φορές η ιδέα μιας σαλάτας για βραδινό γεύμα μοιάζει απωθητική για δύο λόγους. Ο πρώτος και ο πιο σημαντικός είναι πως κανείς δεν μπορεί να χορτάσει με μια σαλάτα και ο δεύτερος πως μια συνταγή πρέπει εκτός από ελαφριά να είναι και γευστική.
Αρχικά, πρέπει να τονίσουμε πως το καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για κάθε λογής σαλάτα, αφού οι ντομάτες, τα αγγούρια, οι πιπεριές και γενικά όλα τα ζαρζαβατικά είναι στην εποχή τους. Το πλιγούρι έρχεται να δώσει σώμα στο πιάτο και να κάνει τη συνταγή ασύγκριτα χορταστική.
Υλικά
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 μέτριο αγγούρι
1 μέτριο κρεμμυδάκι
1 πράσινη πιπεριά
1/2 ματσάκι φυλλαράκια μαϊντανού
1 σκελίδα σκόρδο
1 χούφτα καρύδια
1 φλιτζάνι τοματάκια βελανίδια
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
2 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κ.γ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό και περιχύνουμε το πλιγούρι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 15' λεπτά να μαλακώσει
Στο μεταξύ ανακατεύουμε το λάδι, με το ξύδι και το μέλι, προσθέτοντας πάπρικα, κύμινο και τζίντζερ
Κόβουμε το αγγουράκι και την πιπεριά σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, μαϊντανό και σκόρδο
Σουρώνουμε το πλιγούρι αν δεν έχει πιει όλα τα υγρά και προσθέτουμε μαζί με τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε το ντρέσινγκ μελιού και ανακατεύουμε άλλη μια φορά πριν σερβίρουμε.