Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Θανάσιμο δίδυμο: Su-57 πετά φτερό-φτερό με το αόρατο βομβαρδιστικό drone «Κυνηγός» - Βίντεο

Ένα βίντεο κυκλοφόρησε με το νέο ρωσικό drone Okhotnik (Κυνηγός) να πετά δίπλα σε ένα ρωσικό μαχητικό Su-57 5ης γενιάς.
Πρόκειται για την πρώτη πτήση αυτού του είδους, που αποδεικνύει την πανίσχυρη ομάδα των ρωσικών φουτουριστικών αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο καταγράφονται συγκλονιστικές στιγμές από τη διάρκειας 30 λεπτών δοκιμαστική πτήση, που κατέγραψε σε βίντεο το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συνεργασία δεν είναι μόνο για τις εντυπώσεις. Πετώντας σε ζεύγος με το drone, το Su-57 είναι σε θέση να επεκτείνει την εμβέλεια του ραντάρ του και να πλήττει τους στόχους από πιο μακριά, χωρίς να χρειάζεται να εισέλθει στον εχθρικό εναέριο χώρο.

Το κήτος του drone Okhotnik το κάνει να μοιάζει πως έχει βγει κατευθείαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας. «Τα ειδικά υλικά του και η βαφή του» του επιτρέπουν να είναι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου αόρατο από τις σύγχρονα συστήματα ραντάρ.



Πετώντας σε ζεύγος με το drone, το Su-57 είναι σε θέση να επεκτείνει την εμβέλεια του ραντάρ του και να πλήττει τους στόχους από πιο μακριά, χωρίς να χρειάζεται να εισέλθει στον εχθρικό εναέριο χώρο

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έκανε την παρθενική του πτήση τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ελάχιστα γι’ αυτό. Σύμφωνα με τις αναφορές των ΜΜΕ, μπορεί να απογειωθεί με συνολικό βάρος άνω των 20 τόνων και να επιχειρήσει σε υπερηχητικές ταχύτητες.

Πέρα από τις αποστολές κατασκοπίας και παρακολούθησης, το drone είναι σε θέση να φέρει και οπλισμό, πυραύλους και βόμβες στο εσωτερικό του.

Όσον αφορά στο Su-57, πρόκειται για το πρώτο 5ης γενιάς μαχητικό της Ρωσίας, σχεδιασμένο για αεροπορική υπεροχή και επιθετικές επιχειρήσεις. Η παρθενική του πτήση έγινε το 2010, με το αεροσκάφος να έχει ήδη δοκιμαστεί σε συνθήκες πολέμου στη Συρία.

Τα πρώτα Su-57 αναμένεται να μπουν σε υπηρεσία στη ρωσική Πολεμική Αεροπορία μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε το βίντεο:
https://sputniknews.gr/amyna/201909294708493-thanasimo-didumo-ena-Su-57-peta-ftero-ftero-me-ena-aorato-vomvardistiko-drone-Okhotnik-binteo/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...