Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο διεθνούς φήμης ηθοποιός του Χόλιγουντ και τραγουδιστής Jonathan Jackson απευθύνει δημόσια έκκληση για να φτιαχτεί Ορθόδοξο Μοναστήρι!

Στον αγώνα της Ρουμάνας Ορθόδοξης μοναχής Ιωσηφίας που ζει στην Ιρλανδία και προσπαθεί να φτιάξει μοναστήρι στην καρδιά της νησιωτικής χώρας συμπαρίσταται ο διεθνούς φήμης ηθοποιός του Χόλιγουντ και τραγουδιστής Jonathan Jackson.

Με βίντεο που ανάρτησε στο προφίλ του στο facebook, ο σταρ που επανειλημμένως στο παρελθόν έχει ομολογήσει δημόσια ότι είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, κάνει έκκληση στους θαυμαστές του να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων ώστε να χτιστεί το μοναστήρι το συντομότερο δυνατό.
Η προσπάθεια της μοναχής τελεί υπό την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωσήφ της Ρουμανικής Ορθόδοξης Μητρόπολης Νότιας και Δυτικής Ευρώπης.
Η Μονή θα είναι αφιερωμένη στην Θεοτόκο, τη Ζωοδόχο Πηγή, στον Άγιο Ciaran ιδρυτής της Μονής της Clonmacnoise και μέγα Αποστόλου της Ιρλανδίας που εκοιμήθη το 544 καθώς και σε όλους τους Κέλτες Αγίους της Ιρλανδίας.
Το μοναστήρι επιδιώκεται να χτιστεί στο Shannonbridge, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο όπου μόνασε ο Άγιος Ciaran τον 6ο αιώνα, σε ένα οικόπεδο 3 στρεμμάτων το οποίο προς το παρόν ανήκει σε μια καθολική θρησκευτική κοινότητα και που για την αγορά του χρειάζονται περί τα 300,000 ευρώ.
Όπως αναφέρει η μοναχή Ιωσηφία, το μοναστήρι θα αποτελέσει όαση προσευχής, όπου οι αδελφές «θα εργάζονται για να καλλιεργήσουν αγάπη, ενότητα και ειρήνη, σύμφωνα με την Ορθόδοξη πίστη. Θα είναι ένα φιλόξενο καταφύγιο για όλους εκείνους που πρέπει να πάρουν δύναμη και ενθάρρυνση…»
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...