Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Καλώς ήρθατε στην πανθρησκεία! Εκκλησία, τζαμί και συναγωγή στο ίδιο κτίριο!

Έχουν περάσει μόνο δύο εβδομάδες από τη στιγμή που ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Sir David Adjaye Obe έλαβε την είδηση ​​ότι είχαν επιλεγεί τα σχέδια που υπέβαλε για το οικογενειακό σπίτι των Αβρααμικών θρησκειών (Abrahamic Family House).

Το έργο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο από τον πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι. Ο Sir David Adjaye Obe παρουσιάστηκε και το πρότυπο έργο του αποκαλύφθηκε την Παρασκευή στη γιορτή της ανθρώπινης αδελφότητας στη Νέα Υόρκη. Το έργο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2022.

Μια εκκλησία, μια συναγωγή και ένα τζαμί θα μοιράζονται το ίδιο κτίριο. Θα είναι ένα ορόσημο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο νησί Saadiyat στο Αμπού Ντάμπι.
Ο Sr David Adjaye δήλωσε ότι το έργο θα αποτελέσει μια νέα τυπολογία της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής. «Δεν υπήρξε ποτέ ένα κτίριο που φιλοξενεί τις τρεις θρησκείες με μία μορφή», είπε. Αντί να αναμιγνύει και τα τρία, ήθελε να διατηρήσει «τη μοναδική εμπειρία καθενός από τις θρησκείες» ενώ ταυτόχρονα «να τα συνδέει όλα με μία κατασκευή».

Η σύνδεση που αποφάσισε ο κ. Adjaye είναι ένας κήπος – μια εικόνα που έχει μεγάλη σημασία σε κάθε μία από τις τρεις μεγάλες θρησκείες του κόσμου. Οι τρεις χώροι λατρείας έχουν τις ίδιες διαστάσεις, αλλά προσανατολίζονται προς την κατεύθυνση και περιέχουν δομικά στοιχεία που κληρονομούνται μέσα σε κάθε συγκεκριμένη παράδοση πίστης.

Σε προσωπικό επίπεδο, είδε την ευκαιρία για να δημιουργήσει μια δομή που μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης. «Είναι ένα πολύ ισχυρό είδος σκέψης», είπε.
Μόλις ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ξεπέρασαν το σοκ της ανακοίνωσης, είπε ότι αισθάνθηκε «βαθιά ταπεινός που θα έχει την ευκαιρία να οικοδομήσει κάτι τέτοιο στον κόσμο».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...