Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Γιατί πρέπει να πίνετε αλόη βέρα - Τα καταπληκτικά οφέλη

Το φυτό της αλόης ανήκει σε μια ομάδα φυτών που έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν τους μικρούς τους πόρους για να διατηρούν το νερό στο εσωτερικό τους.
Αυτή η ιδιότητα προσφέρει σ' αυτά τα φυτά τη δυνατότητα επιβίωσης σε περιόδους ξηρασίας.
Επίσης, έχουν τη σχεδόν μαγική ικανότητα να επουλώνουν τις ίδιες τις πληγές τους με μεγάλη ταχύτητα.
Αυτό το καταπληκτικό χαρακτηριστικό καθιστά την αλόη φύλακα των θησαυρών της, αφού κατορθώνει να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές συνθήκες που μπορούν να της κλέψουν τα πολύτιμα συστατικά της ή να τη βλάψουν.
Ωστόσο, μία από τις πιο καταπληκτικές ιδιότητες της αλόης βέρα είναι αναμφίβολα η μεγάλη της προσαρμοστικότητα. Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που έχουν πάρει αλόη για να θεραπεύσουν το άσθμα τους και που, με τον καιρό, διαπίστωσαν ότι τα ούλα τους σταμάτησαν να ματώνουν και ότι το δέρμα τους βελτιώθηκε και έγινε πιο λείο και απαλό. Αυτό το φυτό έχει ιδιότητες τόσο θαυμαστές που μπορεί, για παράδειγμα, να συμβάλει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του ήπατος ή των νεφρών, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες αυτών των οργάνων, ή , όπως έχει αποδειχθεί σε περιπτώσεις σαχαρώδη διαβήτη, να μειώσει τα ποσοστά σακχάρου στο αίμα και να βελτιώσει το φυσικό μηχανισμό απελευθέρωσής του.
Ετσι, δεν είναι παράξενο που η αλόη βέρα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων, ειδικά όλων των προβλημάτων που αφορούν το δέρμα, λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων που χρησιμοποιεί για την αντιμετώπιση πολλών συμπτωμάτων και νόσων ή δυσλειτουργιών.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...