Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Paul Craig Roberts: Ο Ελληνικός λαός διέπραξε μια μαζική αυτοκτονία

 

Θα χρειαζόταν μια «επανάσταση» για να σπάσουν τα δεσμά των Ελλήνων...

σχόλιο Γ.Θ : Η αυτοκτονία του Ελληνικού λαού δεν έγινε τώρα, έγινε από την στιγμή ο Ανδρέας Παπανδρέου πήρε την διακυβέρνηση της χώρας την δεκαετία του '80


Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά από οκτώ χρόνια Μνημονίων είναι απείρως χειρότερη από αυτή όταν εισήλθαμε το 2010 και πλέον δεν υπάρχει ορατή ελπίδα πραγματικής οικονομικής ανάκαμψης στον ορίζοντα για την χώρα.
Ακόμα και αν βρεθεί μια κυβέρνηση με την βούληση να ανατρέψει από που έχει συμβεί, αυτό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο και υψηλού κόστους: Με τους νόμους που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το αγγλικό δίκαιο θα «καρατομηθεί» η Ελλάδα και με την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ για 99 χρόνια που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρακτικά θα χρειαζόταν μια «επανάσταση» για να σπάσουν τα δεσμά.
Οπως αναφέρει ανάλυση του Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας Paul Craig Roberts, «350.000 Έλληνες, κυρίως νέοι και επαγγελματίες, έχουν εγκαταλείψει τη νεκρή Ελλάδα».
«Το ποσοστό γεννήσεων είναι πολύ χαμηλότερο από το μέγεθος που είναι αναγκαίο για να διατηρηθεί το υπόλοιπο του πληθυσμού. Η λιτότητα που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό από την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις ελληνικές κυβερνήσεις έχει ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 25%.

Η πτώση είναι ισοδύναμη της Αμερικανικής Μεγάλης Ύφεσης, αλλά στην Ελλάδα τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα.

Ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt μαλάκωσε τις επιπτώσεις της μαζικής ανεργίας με τους νόμους περί κοινωνικής ασφάλισης και άλλα στοιχεία ενός δικτύου κοινωνικής ασφάλειας, όπως η ασφάλεια των καταθέσεων, και τα προγράμματα δημοσίων έργων, ενώ η ελληνική κυβέρνηση μετά τις παραγγελίες από το ΔΝΤ και την ΕΕ επιδείνωσε τις επιπτώσεις της μαζικής ανεργίας με την απομάκρυνση του δικτύου κοινωνικής ασφάλισης.

Παραδοσιακά, όταν μια κυρίαρχη χώρα, από τη διαφθορά, την κακοδιαχείριση, την κακή τύχη, ή απρόβλεπτα συμβάντα, βρέθηκε σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές της χώρας, μείωσαν τις οφειλές προς το επίπεδο που η χρεωμένη χώρα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει.

Με την Ελλάδα υπήρξε μια αλλαγή παιχνιδιού. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με επικεφαλής τον Jean-Claude Trichet, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισε ότι η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει ολόκληρο το ποσό των τόκων και κεφαλαίου των κρατικών ομολόγων της που βρίσκονται στην κατοχή των γερμανικών, των ολλανδικών, των γαλλικών και των ιταλικών τραπεζών.

Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Με δύο τρόπους. Και οι δύο επιδείνωσαν σε μεγάλο βαθμό την οικονομίας της Ελλάδας, αφήνοντας τη χώρα σήμερα σε πολύ χειρότερη θέση από αυτή που βρισκόταν κατά την έναρξη της κρίσης πριν από σχεδόν μια δεκαετία.

Κατά την έναρξη της «κρίσης», η οποία θα μπορούσε εύκολα να είχε λυθεί με τη διαγραφή μέρους του χρέους, το ελληνικό χρέος ήταν 129% του ελληνικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Σήμερα το ελληνικό χρέος είναι 180% του ΑΕΠ. Γιατί;

Η Ελλάδα δανείστηκε περισσότερα χρήματα για να πληρώσει τόκους στους πιστωτές της, οι οποίοι δεν έπρεπε να χάσουν ούτε ένα σεντ. Ο επιπλέον δανεισμός, που ονομάστηκε «διάσωση», δεν ήταν ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδα. Ήταν μια διάσωση των πιστωτών της Ελλάδας.

Το καθεστώς Obama ενθάρρυνε αυτό το πακέτο διάσωσης, επειδή οι αμερικανικές τράπεζες περίμεναν ένα σχέδιο διάσωσης, αφού είχαν πουλήσει credit default swaps (CDS) του ελληνικού χρέους και δεν ήθελαν να πληρώσουν.

Χωρίς σχέδιο διάσωσης οι αμερικανικές τράπεζες θα είχαν χάσει το στοίχημα και θα κατέβαλαν τα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων.

Επιπλέον, ζητήθηκε από την Ελλάδα να πουλήσει δημόσια περιουσιακά στοιχεία σε αλλοδαπούς και να αποδεκατίσει το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας, να μειώσει τις συντάξεις και την ιατρική περίθαλψη.

Η Κίνα αγόρασε τα ελληνικά λιμάνια, η Γερμανία αγόρασε τα αεροδρόμια, ενώ διάφορες γερμανικές και ευρωπαϊκές οντότητες αγόρασαν τις ελληνικές επιχειρήσεις ύδατος.

Επίσης, κερδοσκόποι των ακινήτων αγόρασαν εκτάσεις σε ελληνικά νησιά για την ανάπτυξη ακινήτων.

Αυτή η λεηλασία της ελληνικής δημόσιας περιουσίας δεν πήγε όμως προς τη μείωση του χρέους. Το χρέος, μεγαλύτερο από ποτέ, εξακολουθεί να ισχύει.

Η οικονομία είναι μικρότερη από ποτέ. Η δήλωση ότι η ελληνική κρίση έχει τελειώσει είναι απλώς μια δήλωση ότι δεν έχει μείνει τίποτα για να πάρει κανείς πια από τον ελληνικό λαό.

Γιατί η Ελλάδα βυθίζεται γρήγορα. Όλα τα έσοδα που σχετίζονται με θαλάσσιους λιμένες, αεροδρόμια, δημοτικές επιχειρήσεις, και το υπόλοιπο της δημόσιας περιουσίας που έχει βίαια ιδιωτικοποιηθεί τώρα ανήκει σε ξένους που παίρνουν τα χρήματα από τη χώρα, οδηγώντας έτσι περαιτέρω χαμηλότερα την ελληνική οικονομία.

Οι πιστωτές έκλεψαν το οικονομικό μέλλον των Ελλήνων. Πλέον η Ελλάδα δεν είναι ένα κυρίαρχο έθνος.

Εκεί κυριαρχεί πλέον η ΕΕ και το ΔΝΤ. Και ο ελληνικός λαός προδόθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Είχαν τη δυνατότητα να επαναστατήσουν και να χρησιμοποιήσουν τη βία για να ανατρέψουν την κυβέρνηση που τους πούλησε σε διεθνείς τραπεζίτες. Αντ 'αυτού, οι Έλληνες δέχτηκαν την καταστροφή τους και δεν έκαναν τίποτα. Ουσιαστικά, ο ελληνικός λαός διέπραξε μια μαζική αυτοκτονία».

-------------------------------------------------

https://www.paulcraigroberts.org/2018/08/21/genocide-of-the-greek-nation/
Πηγή
Genocide of the Greek Nation
 Paul Craig Roberts

4 σχόλια:

 1. Ο Αγιος Παισιος ειχε πει οτι οι συμμαχοι μας θα ηθελαν να μας εξαφανισουν. Ιδιως οι Γερμανοι που γευτηκαν την αντισταση μας στον ΒΠΠ και ειναι τοσο μικροψυχοι και λεπτολογοι χωρις ιχνος φιλοτιμου και θελουν να εκδικηθουν. Οποιος εχει ζησει στη χωρα τους εχει να πει τα χειροτερα για τον ψυχισμο τους. Απλα ξερουν να στοιχιζονται πισω απο τον αρχηγο και δεν εχουν γνωμη, γι αυτο και ακολουθησαν τον Χιτλερ. Εκμεταλλευονται ολα τα δικα μας λαθη που δεν ειναι και λιγα με πρωτο πρωτο τη πολιτικη διχονοια μας και των ωχαδερφισμο μας καθως και τη καρεκλολαγνεια μας σε ολα τα επιπεδα.
  Οσο ο Ελληνας δεν ομονοει και δεν δρα συλλογικα δεν προκειται να δει Θεου προσωπο και στο τελευταιο κυριολεκτω.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάλι ο ελληνικός λαός φταίει; To θυμα και όχι ο θύτης; Θυμάστε τι έγινε στην πλατεία Συντάγματος με τους αγανακτισμένους; πέραν του ό,τι ήταν γεμάτη με πράκτορες και προβοκάτορες, έφεραν μισθοφορικό ευρωπαΙκό στρατό από εκπαιδευμένους Μαροκινούς οι οποίοι φορούσαν στολές Ελλήνων Ματ και κρατούσαν ανάποδα τις ασπίδες για να τους αναγνωρίζουν οι διοικητές τους. Αιματοκύλισαν το Σύνταγμα με πρωτοφανή βαρβαρότητα στέλντας 350 ανθρώπους στα νοσοκομεία. Οι τραυματίες μετεφέρθησαν με το μετρό για να μην γίνουν αντιληπτοί. Τόσα χρόνια οι Έλληνες εξουθενώνονται οικονομικά, βιολογικά, ψυχολογικά, πολιτιστικά αντιμέτωποι με τα διεθνή θηρία και φταίνε κι από πάνω; Το μόνο όπλο εναντίον ενός τέτοιου ύπουλου και αθέμιτου εχθρού είναι ο Χριστός και οι Έλληνες έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν. Πνευματική θα είναι η δική μας επανάσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φυσικα ευθυνονται οι ελληνοφωνοι κατοικοι της Ελλαδος που ψηφησαν 3 φορες αθεους αντιχριστους κομμουνιστοσυμμοριτας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...