Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Δημιούργημα του πιο αμόρφωτου και μπαχαλίστικου ανιδεολογικού περίγυρου της τελευταίας 25ετίας

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης


Στις 2 Αυγούστου που έφυγα άφησα ένα πυρπολημένο τοπίο με πάνω από 90 νεκρούς και την Ελλάδα υπό τη μπότα του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ. Εχτές που γύρισα οι νεκροί ήταν 96, και ο πρωθυπουργός προχώρησε πέρα και από την ελαφρότητα που τον είχα αφήσει. Μπήκε στο χώρο της αλητείας.

Και μπήκε στο χώρο της αλητείας, γιατί κανείς ποτέ δεν διανοήθηκε να εξαγοράσει τη σιωπή θυμάτων τραγωδίας προκειμένου τα θύματα αυτά να μη στραφούν κατά των υπαίτιων της συμφοράς τους, διεκδικώντας όσα ο νόμος τους επιτρέπει. Από το εγκληματικό κράτος.

Είχα γράψει πρίν φύγω ότι οι αποζημιώσεις και οι διορισμοί στο δημόσιο για τους πυρόπληκτους δεν είναι μέτρα ανακούφισης, αλλά απόπειρα εξαγοράς της σιωπής τους. Αλλά, ούτε κι εγώ είχα φανταστεί ότι ο πρωθυπουργός θα ζητούσε να παραιτηθούν από τα νομικά δικαιώματά τους για αποζημιώσεις και διώξεις υπαιτίων οι άνθρωποι στο Μάτι, προκειμένου να διοριστούν αποζημιωτικά στο δημόσιο!

Μπήκε στο χώρο της αλητείας ο πρωθυπουργός, γιατί μ αυτό τον τρόπο, και σε συνδυασμό με όλες τις άλλες νόμιμες και παράνομες μονιμοποιήσεις, που προωθεί αθρόως στο δημόσιο, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μπουκώνει τη διοίκηση με ανθρώπους υπεράριθμους, αχρείαστους, ανεκπαίδευτους, αδιάφορους για άσκηση εργασίας στην υπηρεσία του λαού, διαιωνίζοντας κι αυτός το διεφθαρμένο, πελατειακό, άχρηστο και επιζήμιο ελληνικό δημόσιο, που πληρώνει με τους φόρους του ο καθένας που δουλεύει σ αυτό τον τόπο.

Μπήκε στο χώρο της αλητείας ο πρωθυπουργός όταν ψάρεψε στα θολά νερά του διαδικτύου τον Γερμανό καθηγητή, και πρόεδρο διεθνούς οργανισμού της πυρκαγιάς, που χωρίς να ξέρει καλά- καλά τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς αποφάνθηκε ότι ανθρώπου χέρι δεν θα μπορούσε να αποτρέψει την καταστροφή! Έτσι! Χωρίς έρευνα και χωρίς καν να ξέρει πώς (δεν) λειτουργεί το ελληνικό κράτος υπό όλες του τις μορφές!

Και ψαρεύοντάς τον ο μαέστρος της εξαπάτησης και της φαιάς προπαγάνδας πρωθυπουργός, του ανέθεσε κι όλας να συντάξει (ο Γερμανός!) κανονισμό και πρόγραμμα προστασίας από τις πυρκαγιές, λες και δεν υπάρχει τέτοιο λεπτομερέστατο και λες και το πρόβλημα είναι στο πλάνο και όχι στο πώς οι ανεκπαίδευτοι και συχνά ανίκανοι διαχειριστές του το εφαρμόζουν στην πράξη. Όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα της θεωρίας και της μπαρουφολογίας και των επιτροπών για το κάθε τι. Που μόλις το απαιτήσει η ανάγκη γίνεται μπάχαλο και γης Μαδιάμ.

Αλλά, θα τις πληρώσουμε τις επιτροπές του κυρίου Γερμανού, ο οποίος είναι τόσο σοβαρός που αφού έβγαλε πόρισμα χωρίς να ξέρει τα ακριβή στοιχεία, συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, χωρίς να τον ενδιαφέρει αν θα είναι ένα απλό πιονάκι στην κυβερνητική προπαγάνδα ή αν πράγματι υπάρχει σχέδιο, που απλώς δεν εφαρμόζεται γιατί εδώ είναι Ελλάντα. Για να μη νομίζει κανείς ότι μόνο οι Έλληνες πάσχουν από έλλειψη σοβαρότητας και από απουσία στοιχειώδους λογικής σκέψης.

Στις 2 Αυγούστου που έφυγα άφησα έναν Τσίπρα να υπόσχεται ότι από τη Δευτέρα θα άρχισαν να κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα της Αττικής, μη σου πώ και της Βοιωτίας. Πέρασαν τέσσερις Δευτέρες και δεν έχει κουνηθεί τούβλο. Όχι μόνο αυτό. Ακόμα δεν έχει καθοριστεί ποιος ιδιώτης (βεβαίως) θα κάνει τις κατεδαφίσεις. Ιδιώτης, ώστε το αλήτικο ψευτοκράτος να λέει στους ντενεκέδες του ότι οι ιδιώτες κατεδαφίζουν τα «σπίτια του κακομοίρη του λαού», την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση έχει προκηρύξει τους διαγωνισμούς για ιδιώτες κατεδαφιστές!

Μπήκε στο χώρο της αλητείας ο πρωθυπουργός όταν έχει γίνει φανερό πιά και από τις δορυφορικές λήψεις, αλλά και από τις μαρτυρίες, ότι η μεγάλη πυρκαγιά προκλήθηκε από έναν εγκληματία, που έκαιγε ξύλα στη Νταού, μ αυτούς τους ανέμους, ενώ η πυρκαγιά στην Κιννέτα προκλήθηκε από έκρηξη μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Γεράνεια. Και καμιά από τις δύο δεν ήταν σχέδιο σκοτεινών δυνάμεων, όπως παραμύθιαζε όλο τον κόσμο ο πρωθυπουργός, χωρίς να έχει ζητήσει μέχρι τώρα συγνώμη ούτε γιαυτή την απατεωνιά.

Έφυγα στις 2 Αυγούστου και άφησα πίσω μου έναν ψεύτη και αμοραλιστή πρωθυπουργό και γύρισα για να βρώ έναν αλήτη, που πήγε στην Ιθάκη να μιλήσει για ένα μνημόνιο που τέλειωνε χωρίς στ’ αλήθεια να τελειώνει, για «τα μνημόνια» ενώ πρόκειται μόνο για το δικό του, για τους Έλληνες που είναι χωρισμένοι σε «δικούς μας» και σε «εχθρούς», θέση που μόνο ένα χαμίνι θα έκφραζε χωρίς συναίσθηση ότι πρωθυπουργεύει Όλων των υπηκόων της χώρας.

Ένας εντελώς αμόρφωτος τύπος, που έγινε πρωθυπουργός εξ αιτίας μιας εθνικής συμφοράς και εξ αιτίας της εγκληματικής φυσιογνωμίας των αστικών κομμάτων, ο οποίος δεν πιστεύει ούτε σε πατρίδα ούτε σε ιστορία, ούτε έχει ιδέα από αστική λογοτεχνία (λες και ξέρει κάποια άλλη), ένα δημιούργημα του πιο αμόρφωτου και μπαχαλίστικου ανιδεολογικού περίγυρου της τελευταίας 25ετίας και ο οποίος από απαιδεψιά είναι ανίκανος να εκπονήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα για τη χώρα, έχει το θράσος να επικαλείται τον Οδυσσέα, τον Καβάφη και τους Έλληνες για να κρατήσει την καρεκλίτσα του.

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη σου ευχόμαστε να είναι μακρύς ο δρόμος. Πολύ μακρύς. Στον αγύριστο.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...