Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός-Σημεία πριν τα γεγονότα της Πόλης

Στην Χαλκιδική όπου εδίδασκε ο Άγιος Κοσμάς, σύμφωνα με τη μαρτυρία γεροντότερων
που μετέδωσε σε μας ο καπετάνιος Παρασκευάς Κοκώνας, όταν ρωτήθηκε για το πότε θα έρθουν τα χρόνια των γεγονότων της Πόλης, έδωσε και τα εξής δύο σημεία που θα προηγηθούν:
1ον : ότι «Θα ενωθούν τα χωριά»
και
2ον : ότι «ο Κραβασαράς στον Άθωνα θα ανθήσει» δηλ η περιοχή του Αγίου Όρους που είναι σαν μικρό ακρωτήριο ανάμεσα στην Δάφνη και τη Μονή της Σίμωνος Πέτρας. (Τώρα τα χωριά ενώθηκαν όχι από πυκνή κατοίκηση, αλλά διοικητικά με το σχέδιο «Καποδίστριας». Και η άγονη μέχρι τώρα θέση του Κραβασαρά, γέμισε όχι από φυτοκαλλιέργειες, αλλά από κελλιά Ρώσων Μοναχών! Ο ίδιος μάλιστα ο πρόεδρος Πούτιν της Ρωσίας εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του για αυτούς, όταν επισκέφθηκε μέσα στο 2005 το Άγιον Όρος. Και τα δύο σημεία λοιπόν πραγματοποιήθηκαν. -ΛΜΔ).
*Πλέον έχει γίνει και το σχέδιο Καλλικράτης, η εξέλιξη του σχεδίου Καποδίστρια που έφερε ακόμα πιο κοντά τα χωριά, υπό την έννοια ότι ενωθήκανε διοικητικά.
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/
https://simeiakairwn.wordpress.com

1 σχόλιο:

  1. Αλλοι προσευχονται να προσπερασουν τα γεγονοτα κι αλλοι να ερθουν να τελειωνουμε.
    Εγω λεω να μας βρουν μετανοημενους.
    Ιερεας μου ελεγε οτι οι προφητειες κανουν κυκλουςκαι επαναλαμβανονται. Γι αυτο η προφητεια "αμα ο πολεμος πιαστει απο πανω".εχει επαληθευτει πανω απο μια φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...