Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Η Ρωσία αιφνιδιάζει τις ΗΠΑ: «Εξετάζουμε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Συρία» – Κίνηση-ματ από την Μόσχα – Ανησυχία στην ΟυάσινγκτονΑρχίζει να ξεφεύγει η κατάσταση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων στον απόηχο των νέων αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων και των σκανδάλων που ταλανίζουν τον Τραμπ.

Ρώσοι βουλευτές της πανίσχυρης επιτροπής άμυνας της Δούμας, πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «διέλθει τον Ρουβίκωνα» στις σχέσεις με την Ρωσία λόγω των νέων κυρώσεων και της καταστάσεως στην Α.Μεσόγειο, ενώ έχουμε συγκέντρωση 11 ρωσικών πολεμικών πλοίων και τριών υποβρυχίων (δύο πιθανόν πυρηνοκίνητων) στα ανοικτά της Συρίας.

Οι ίδιοι αναφέρθηκαν ρητώς και κατηγορηματικώς για πιθανή εγκατάσταση ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Μέση Ανατολή, δηλαδή στη Συρία, ίσως όμως και αλλού προς Βαλκάνια μεριά (Σερβία) σύμφωνα με ρωσικό σχέδιο που ανάγεται από το 2007.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο (Η Ρωσία εγκαθιστά αντιπυραυλική ασπίδα στη Σερβία – Ξεκινούν επιχειρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο!), είχαμε αναφέρει και επιβεβαιωνόμαστε, ότι η Μόσχα έχει αποφασίσει εδώ και καιρό ότι ήρθε η ώρα να «παίξει πολύ σκληρά” έναντι του ΝΑΤΟ, και να κινηθεί για να αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα στην συνεχή , κατά τους Ρώσους, περικύκλωση της ρωσικής επικράτειας.

Ο αμυντικός σύμβουλος του Κρεμλίνου και προσωπικά του προέδρου Β.Πούτιν, Μιχαήλ Αλεξάντροφ είχε δηλώσει προ μηνών ότι «σε απάντηση της συνεχούς και αδιάλειπτης επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Σερβία θα αποτελέσει την χώρα-βάση στην οποία η Ρωσία θα εγκαταστήσει την αντιπυραυλική ασπίδα της … Αν το Βελιγράδι μείνει χωρίς στήριξη, μπορεί να «γλιστρήσει» προς το ΝΑΤΟ, και αυτό θα ήταν μια εθνική ήττα Σέρβων και Ρώσων”.

Την σκυτάλη τώρα πήρε έτερος Ρώσος βουλευτής, ο οποίος απλά ανακοινώνει σχέδια δράσης που έχουν εκπονηθεί μερικά χρόνια πριν .

«Νομίζω ότι η Ρωσία θα πρέπει να δώσει στην δημοσιότητα τις δικές της κόκκινες γραμμές», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Δούμας και επικεφαλής της επιτροπής Οικονομικής και αμυντικής πολιτικής, Vladimir Gutenev.

«Είναι καιρός οι εμπειρογνώμονες να εξετάσουν σοβαρά νέες επιλογές με ασύμμετρες αντιδράσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα εξουδετερώσουν τις κυρώσεις τους και θα τις αναγκάσουν να υποστούν ζημιές», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο βουλευτής τονίζει ότι η Ρωσία έχει στα πλάνα της σχέδιο για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων σε άλλες χώρες, για παράδειγμα στη Συρία.

Για να μπορέσει να υλοποιήσει τέτοιες ενέργειες η Μόσχα, είναι πιθανόν να αποχωρήσει από διάφορες συμφωνίες ορόσημο με τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης αυτής που αφορά την μη διάδοση τεχνολογιών βαλλιστικών πυραύλων.

«Η Ρωσία πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και να αναπτύξει τα τακτικά πυρηνικά όπλα σε άλλες χώρες», ανέφερε ο ίδιος σκορπίζοντας ανησυχία στις ΗΠΑ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν ήδη κυρώσεις σε χώρες που αγοράζουν ρωσικά όπλα (Τουρκία). Σε αυτό το πλαίσιο, η Μόσχα θα εξετάσει άλλο σχέδιο υιοθέτησης κρυπτογραφημένων νομισμάτων BITCOIN και αγορά χρυσού.

Αυτή θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για την Κίνα, την Ινδία και άλλες χώρες», συνέχισε ο βουλευτής.

Εδώ όμως εμπλέκεται και η Ελλάδα, με την απόφαση η οποία εκκρεμεί για τον Ρώσο ειδικό στα κτυπτονομίσματα, Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος σύμφωνα με τις κατηγορίες των Αμερικανών, φέρεται να ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας BTC-e.

Η έκδοση του συγκεκριμένου Ρώσου σε ΗΠΑ-Γαλλία και Ρωσία αποτελεί ένα ακόμη σήριαλ στον νέο ψυχρό πόλεμο μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων και στην μέση είναι η Ελλάδα .

Η BTC-e είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων. Ωστόσο, βάσει του αμερικανικού εντάλματος κατά του Βίνικ, φέρεται να χρησιμοποιείτο και από κυβερνοεκβιαστές, διεφθαρμένους ομοσπονδιακούς πράκτορες, χάκερ που υπέκλεπταν προσωπικά δεδομένα, αλλά και εμπόρους ναρκωτικών.

«Όταν βρίσκεστε σε εγκλωβισμένοι κάπου στενά, δεν μπορείτε απλώς να αποφύγετε να χτυπήσετε τον αντίπαλό σας από πίσω, ειδικά όταν η πυγμαχία μετατρέπεται σε πολεμικές τέχνες και οι διαιτητές είναι ο ΠΟΕ και άλλοι γνωστοί διεθνείς θεσμοί», πρόσθεσε ο Gutenev.

Όσον αφορά τις τρέχουσες κυρώσεις, δεν θα είναι σε θέση να προκαλέσουν σοβαρές ζημίες στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ανέφερε ο βουλευτής.

«Το πρόγραμμα υποκατάστασης των εισαγωγών έχει δείξει πολύ καλά αποτελέσματα, οι εναλλακτικοί προμηθευτές έχουν βρεθεί, και η απαραίτητη βάση για τις ηλεκτρονικές συσκευές έχει αγοραστεί εδώ και αρκετά χρόνια νωρίτερα.

Ωστόσο , δεν θέλουμε να επιβραδύνουμε τις αμερικανικές κυρώσεις διότι η πολιτική αυτή καθίσταται αναπόφευκτη και αποτελεί μια ανησυχητική τάση για το μέλλον », κατέληξε ο βουλευτής της Δούμα που γνωρίζει πως θα αντιδρούσαν οι ΗΠΑ εδώ και και καιρό.

Τα δεδομένα στην κατάσταση στην Συρία αλλά και αλλού μας δείχνουν ότι η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας υπάρχει σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων που μπορεί να έχει μια χώρα σήμερα.

Η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θεωρεί απειλή την τοποθέτηση πυραύλων σε Πολωνία, Ρουμανία από το ΝΑΤΟ και εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι η αντίδραση του Κρεμλίνου θα είναι αναλόγου μεγέθους και …αιφνιδιαστική.4 σχόλια:

 1. Τι είχε πει ο μακαριστός μητροπολιτης Σισανιου και Σιατιστης Αντώνιος Κομπος; όταν αρχίσει το κακό απ τη Συρία ν αρχίσετε να προσεύχεστε γιατί δεν θα τελειώνει. .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
  ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΟΤΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΑ ΜΣ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΗΚΑ
  ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ29 Αυγούστου 2018 - 9:03 μ.μ.

  Πολλά θα εξαρτηθούν από τον εσωτερικό αγώνα εξουσίας που διεξάγεται αυτή την στιγμή στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

  Από την μια είναι ο πρόεδρος Τραμπ και η δημοφιλία του στον απλό αμερικανικό λαό, και από την άλλη το πανίσχυρο "βαθύ κράτος" των ΗΠΑ ( ΜΜΕ, τράπεζες, στρατιωτικοί - όχι όλοι - Χόλιγουντ, ΜΚΟ του Σόρος κλπ κλπ ).

  Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν μια "ενιαία" δύναμη και ότι η εξωτερική πολιτική τους εξαρτάται από τις ομάδες και τα λόμπυ που έχουν επιρροή την δεδομένη στιγμή.

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εξουσία, αλλά αυτή ελέγχεται και περιορίζεται από το Κογκρέσο, τα διάφορα λόμπυ κλπ κλπ.

  Εάν κάποιος πρόεδρος πάει να ξεφύγει πολύ από την γραμμή του συστήματος, μπορεί και να δολοφονηθεί όπως ο Κέννεντυ.

  Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή ο Τραμπ - που θέλει πιο φιλικές σχέσεις με την Ρωσία - αγωνίζεται ενάντια στο πανίσχυρο βαθύ κράτος των ΗΠΑ που θέλει την σύγκρουση.

  Τώρα όλα τα δυτικά ΜΜΕ βρίζουν τον Τραμπ συνεχώς και τον απειλούν με σκάνδαλα - υπαρκτά και ανύπαρκτα - με την ελπίδα να τον καθαιρέσουν.

  Ο Τραμπ όμως αντλεί δύναμη από τον απλό αμερικανικό λαό που τον στηρίζει στις δημοσκοπήσεις.

  Ο Πούτιν φαίνεται ότι τηρεί στάση αναμονής και περιμένει να δει εάν ο Τραμπ θα καταφέρει να επιβάλλει την δική του πολιτική.

  Μακάρι ο Τραμπ να επικρατήσει στην μάχη της εξουσίας στις ΗΠΑ και να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Ρωσία, για έναν καλύτερο κόσμο.

  ΥΓ - Και να συμφωνούσαν μεταξύ τους να μας δώσουν την Πόλη, δεν θα ήταν καθόλου άσχημο !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πιστευω σ'αυτο το τελευταιο που ειπες για την ΠΟΛΗ και νομιζω οτι για ανεξαρτητους λογους θα συμφωνησουν στο τελος να μας παραχωρησουν την ΠΟΛΗ.
  Συμφωνω στο σχολιο σου απολυτως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...