Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Νεοταξική παγίδα: Δισεκατομμυριούχοι πληρώνουν για να αυτοκτονήσουν προκειμένου το μυαλό τους να αποθηκευτεί ψηφιακά!

 Στη λίστα αναμονής που έχει δημιουργηθεί βρίσκονται περίπου 25 άτομα 


Μια νέα τρέλα έχει αρχίσει να κάνει σιγά-σιγά την εμφάνισή της με πρωταγωνιστές δισεκατομμυριούχους που δηλώνουν πρόθυμοι να αυτοκτονήσουν με αντάλλαγμα την ψηφιακή αποθήκευση των περιεχομένων του εγκεφάλου τους.

Την τουλάχιστον περίεργη ιδέα ανέπτυξε η εταιρεία Nectome η οποία υπόσχεται ότι μπορεί να αποθηκεύσει το περιεχόμενο του ανθρώπινου μυαλού σε υπολογιστή και έτσι να το καταστήσει «αιώνιο».

Σε αντάλλαγμα ζητά από τους πελάτες της να υποβληθούν σε μια διαδικασία που θυμίζει υποβοηθούμενη ευθανασία και είναι νόμιμη σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.
Στη λίστα αναμονής που έχει δημιουργηθεί βρίσκονται περίπου 25 άτομα.

Η διαδικασία η οποία όπως ξεκαθαρίζει η εταιρεία είναι «100% θανατηφόρα» προβλέπει τη χορήγηση ουσιών για ταρίχευση στον πελάτη ενώ αυτός είναι ακόμα ζωντανός. «Ο χρήστης θα βιώσει μια εμπειρία παρόμοια με αυτή της υποβοηθούμενης ευθανασίας» υποστηρίζει ο συνιδρυτής της Nectome, Ρόμπερτ Μάκινταϊρ.

«Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τον εγκέφαλο σας ώστε να παραμείνουν άθικτες όλες οι αναμνήσεις σας: από το αγαπημένο σας βιβλίο έως τα συναισθήματα για μια μηλόπιτα ή ένα δείπνο με τους αγαπημένους φίλους και την οικογένεια. Πιστεύουμε ότι μέσα στον αιώνα που ζούμε θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα προκειμένου να επαναφέρουμε τη συνείδησή σας» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

http://www.protothema.gr/technology/article/770141/nea-trela-disekatommuriouhoi-plironoun-gia-na-autoktonisoun-prokeimenou-to-mualo-tous-na-apothikeutei-psifiaka/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...