Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Η Ρωσική «Φάλαινα» μπορεί μόνη της να βυθίσει ένα εχθρικό αεροπλανοφόρο

σχόλιο Γ.Θ : Τι επόμενες μέρες θα δημοσιευθεί στο Έκτακτο Παράρτημα συνέντευξη με Έλληνα εφευρέτη ο οποίος έχει κατασκευάσει αμυντικά συστήματα τα οποία μπορούν να ανατρέψουν την ισορροπία στο Αιγαίο υπέρ μας

Δεν έχει ανάλογο όπλο στον κόσμο σχετικά με την δύναμή της η Ρωσική τορπίλη 65-76Α «Φάλαινα» διαμετρήματος 650 χιλιοστά, που εκτοξεύεται από ένα υποβρύχιο, είναι σε θέση να βυθίσει έναν αεροπλανοφόρο, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής του τμήματος προηγμένου σχεδιασμού της ομάδας «Gidropribor (καθοδήγηση τορπιλών)» Gleb Tikhonov.

«Η τορπίλη μας 65-76Α με διαμέτρημα 650 χιλιοστών είναι η πιο ισχυρή στον κόσμο, κανείς δεν έχει

τέτοιο ανάλογο». Ένα όπλο που μπορεί να βυθίσει έναν αεροπλανοφόρο «, δήλωσε ο Tikhonov στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda και σημείωσε ότι» δεν υπάρχουν άλλες τορπίλες στη Δύση παρά αυτές με διαμέτρημα 533 .
«» Δημιουργήσαμε μια τορπίλη 65-76, η οποία είναι μοναδική στα χαρακτηριστικά της – στην ταχύτητα, στην εμβέλεια και στο εκρηκτικό απόθεμα. Το σετ περιλαμβάνει τρεις τορπίλες και μία συσκευή υδροακουστικής αντίδρασης «, πρόσθεσε ο Tikhonov.

Η αντιαρματική θερμική με μεγάλη εμβέλεια αυτονομία τορπίλη 65-76Α, η οποία επίσης είναι γνωστή ως “Φάλαινα” δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 80 και υιοθετήθηκε το 1991. Πρόκειτα για μια τροποποίηση της τορπίλης 65-76 τροποποιημένη για χρήση σε πυρηνικά υποβρύχια τρίτης γενιάς του Ρωσικού πολεμικού Ναυτικού, μήκους άνω των 11 μέτρων, μεγίστης ταχύτητας 50 κόμβων ( ένας κόμβος 1852 μέτρα την ώρα) και μεγίστης εμβέλειας 100 χιλιομέτρων

Η τορπίλη Mark-48, η οποία είναι το πλησιέστερο αναλογικό του ρωσικού που εξοπλίζεται το Αμερικανικό πολεμικό Ναυτικό»Kit» το κόστος εξοπλισμού του στο Πολεμικό Ναυτικό , έχει το διπλάσιο εύρος.

Εμπειρογνώμονας: η τορπίλη «Φάλαινα » μετά την έκρηξη στο «Kursk» είχε ανάγκη βελτίωσης.

Δοκιμαστική εκτόξευση τορπίλης. Φωτογραφία αρχείου
MOSCOW, 25 Μαρτίου – RIA Novosti. Η τορπίλη 65-76 «Φάλαινα» ήταν επικίνδυνη τόσο για τον εχθρό όσο και για τους Ρώσους ναυτικούς του Υποβρυχίου. Με την εξάλειψη των αδυναμιών που οδήγησαν στην έκρηξη του πυρηνικού πυραυλοφόρου υποβρυχίου Kursk, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για μεγάλους στόχους εκτός της αντι-υποβρυχιακής αμυντικής ζώνης του εχθρού, δήλωσε ο ναύαρχος πρώην διοικητής του στόλου της Βαλτικής (2001-2006), Βλαντιμίρ Valvev.

O επικεφαλής του τμήματος προηγμένου σχεδιασμού για την καθοδήγηση των τορπιλών “Gidropribor” στην Αγία Πετρούπολη Gleb Tikhonov , δήλωσε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Κυβερνήσεως Zvezda ότι η Ρωσική τορπίλη 65-76Α “Φάλαινα” 650 δεν έχει ανάλογη στον κόσμο από την άποψη της ταχύτητας, της εμβέλειας και του αποθέματος των εκρηκτικών και η οποία εκτοξεύεται από υποβρύχιο, είναι ικανή να βυθίσει ένα αεροπλανοφόρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, επί του παρόντος σε ένα συγκεκριμένο υποβρύχιο, περιλαμβάνονται τρεις τορπίλες και ένας υδροακουστικός μετρητής συσκευών. «Με την εξάλειψη των ελλείψεων που έλαβαν χώρα στο Κουρσκ κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας του, η τορπίλη έγινε αποτελεσματική και εφαρμόσιμη σε μεγάλους στόχους εκτός της αμυντικής αντιυποβρυχιακής ζώνης του εχθρού», – δήλωσε στο RIA Novosti την Κυριακή ο Valuev.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τότε διοικητής της 11ης διαίρεσης των Υποβρυχίων του Βόρειου Στόλου, όπου υπήρχαν πλοία τύπου Kursk, ο αντιναύαρχος Yegor Andreevich Tomko ήταν ενάντια στον οπλισμό αυτής της τορπίλης, επειδή έπρεπε να εξυπηρετηθεί και να ελεγχθεί με πολύ περισσότερο προσωπικό από αυτό που υπήρχε στην περιοχή φόρτωσης και εκτόξευσης στο υποβρύχιο.

«Ο ναύαρχος σημείωσε ότι η τορπίλη «φάλαινα » είναι επικίνδυνη για τον εχθρό: πράγματι -λόγω μεγάλης εμβέλειας και της υψηλής ταχύτητας που έχει .»
Έτσι το υποβρύχιο όταν βρίσκεται έξω από την ζώνη αντι υποβρυχιακής άμυνας και χρησιμοποιήσει το όπλο για επιφανειακό στόχο μπορεί να βυθίσει ακόμη και ένα αεροπλανοφόρο. Όμως είναι πολύ δύσκολη η συντήρηση της επί του σκάφους οπότε είναι απαραίτητο να βελτιώσουμε και να ελέγχουμε επισταμένως τα οξειδωτικά με τα οποία λειτουργεί », πρόσθεσε ο Valuev.

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση το project APK K-141 “Kursk 949A Antey βυθίστηκε στις 12 Αυγούστου 2000 κατά την διάρκεια των ασκήσεων του Βόρειο Στόλου στην Θάλασσα Μπαρεντς λόγω της έκρηξης της τορπίλης 65-76 PV η οποία προκλήθηκε από την διαρροή των συστατικών των καυσίμων της. Ξέσπασε πυρκαγιά στον χώρο των τορπιλών του APK με αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν και τα άλλα πυρομαχικά. Και τα 118 άτομα του πληρώματος του Kursk σκωτώθηκαν.

Η αντιαρματική θερμική μεγάλου βεληνεκούς τορπίλη 650 χιλιοστών 65-78Α επίσης γνωστή ως “φάλαινα” αναπτύχθηκε στα μέσα της δεικαετίας του 80 από την TsNII “Gidropribor” και υιοθετήθηκε το 1991.
Πρόκειται για τροποποίηση της τορπίλης 65-76, τροποποιημένη για χρήση με πυρηνικά υποβρύχια του ρωσικού ναυτικού τρίτης γενιάς. Το μήκος της είναι μεγαλύτερο από 11 μέτρα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 50 κόμβοι (1 κόμβος είναι 1852 μέτρα ανά ώρα). Η μέγιστη εμβέλεια είναι 100 χιλιόμετρα.

Η τορπίλη Mark-48 διαμέτρου 533 χιλιοστών, η οποία είναι το πλησιέστερο ανάλογο της ρωσικής «Φάλαινας» και το κόστος εξοπλισμού για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει το διπλάσιο εύρος.
ΗΠΑ, έχει διπλάσιο εύρος.

ttps://ria.ru

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...