Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Η Γκούτα Δαμασκού απελευθερώθηκε σχεδόν ολόκληρα: Οι εικόνες που δεν θα δείξουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και τα δοσιλογικά ελληνόφωνα...


Ανατολική Γκούτα. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, τα μίντια εξακολουθούν να μιλούν για «αντάρτες», για «κατάρρευση των ανταρτών» και να παρουσιάζουν την Γκούτα ως «εμβληματικό προπύργιο της συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης».

Μια "συριακή αντιπολίτευση", η οποία αρπάζει τους πολίτες ως ομήρους, τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα και τους εκτελεί όταν προσπαθούν να διαφύγουν, παρουσιάζεται ωστόσο ως θύμα του "αιματηρού καθεστώτος".Αντίθετα, αυτές τις εικόνες αγωνιστικών πολιτών που ευχαριστούν το συριακό στρατό για την απελευθέρωσή τους, ποτέ δεν θα τις δείτε στα δελτία ειδήσεων των τηλεοράσεων ...Την ίδια στιγμή, η AFP (Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων) μας δείχνει πιο ευχάριστα την εκκένωση των τζιχαντιστών προς την Ιντλίμπ οι οποίοι παρουσιάζονται ως θύματα, "στερημένα από τα πάντα", "μετά από περισσότερο από ένα μήνα θανατηφόρων βομβαρδισμών".

Ήμασταν θεατές του σχεδόν ίδιου τεράστιου χάσματος ανάμεσα στη προπαγάνδα των δυτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και στη πραγματικότητα στο έδαφος κατά την απελευθέρωση του Χαλεπίου το 2016.

Βίντεο: [λογοκριμμένες εικόνες] ο συριακός στρατος εισέρχεται στην ανατολική Γκούτα


Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
Πηγή
french.almanar.com.lb/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...