Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Κοσμογονικές εξελίξεις ανάμεσα σε Ρωσία-Ελλάδα, ΗΠΑ-Τουρκία

σχόλιο Γ.Θ : Ο λόγος που η Ρωσία θα επιτεθεί στην Τουρκία (βλέπε ΕΔΩ), φαίνεται πως αρχίζει να ενεργοποιείται... Πραγματικά σε λίγο δεν θα προλαβαίνουμε τις εξελίξεις...

Ραγδαίες εξελίξεις στα δίπολα Ρωσίας-ΗΠΑ και Ελλάδας-Τουρκίας καθώς την ίδια μέρα και σχεδόν ίδια ώρα, είχαμε επικοινωνία Πούτιν-Τσίπρα αλλά και Ερντογάν-Τραμπ. Ο Β.Πούτιν κάλεσε επίσημα τον Α.Τσίπρα στην Μόσχα. Δείτε πατώντας ΕΔΩ την επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου για προώθηση της ελληνορωσικής συνεργασίας.

Η αλληλεπίδραση στις σχέσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον-Αθήνας-Αγκυρας είναι εμφανής και δεν θα φανεί περίεργο να έχουμε ολική ανατροπή τις επόμενες ώρες ή ημέρες. Ο Ερντογάν πήρε ένα πρώτο «δώρο» από τις ΗΠΑ.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του. Κατά την επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας έθεσε και το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε σχετικά με την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο και πρόσθεσε:

«Ο Β.Πούτιν προσκάλεσε τον Α.Τσίπρα στην Ρωσία».

Νωρίτερα ο Α.Τσίπρας κράτησε αποστάσεις σχετικά με την πιθανότητα σκληρότερης καταδίκης της Ρωσίας μετά το περιστατικό δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκρίπαλ με άγνωστη ουσία στο Σαλίσμπουρι του Γουΐλτσαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας.

Προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στις Βρυξέλλες, όπου οι 28 θα συζητήσουν την αντίδραση της ΕΕ στην ρωσική προκλητικότητα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ρωτήθηκε από ξένους δημοσιογράφους για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας. Ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην Μεγάλη Βρετανία και τον βρετανικό λαό, αλλά τόνισε ότι η Ε.Ε πρέπει να ερευνήσει πολύ προσεκτικά και υπεύθυνα το γεγονός.

Σύμφωνα με αρκετά ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, η Ελλάδα ήταν η χώρα που είχε μπλοκάρει προσφάτως την σκληρή καταδίκη της Ρωσίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των 28 κρατών – μελών, μετά το περιστατικό στο Σαλίσμπουρι.

Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή έχουμε επικοινωνία ΗΠΑ-Τουρκίας και ανταλλάγματα!

Τουρκικό αλισβερίσι έχουμε εδώ και μερικές ημέρες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία μέσω ενός ύποπτου παρασκηνίου των δύο πλευρών το οποίο φυσικά υπονομεύει την Ελλάδα , το Αιγαίο και την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντοναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παρότι δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση για την ατζέντα της συνομιλίας των δύο ηγετών από την πλευρά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, θεωρείται δεδομένο βάσει και άλλων πληροφοριών πως ένα από τα θέματα ήταν το ζήτημα της διαχείρισης της πόλης του Μανμπίτζ στην Συρία.

Συζητήθηκε επίσης και η κάθοδος του τουρκικού τρυπανιού στην Κύπρο αλλά και ζήτημα που έθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας περί «ασαφών ελληνοτουρκικών συνόρων και προβλημάτων από την μη ύπαρξη διμερούς συνθήκης για αυτό» .

Σήμερα εμφανίστηκε «συμπτωματικά» η είδηση ότι η αμερικανική εισαγγελία απέσυρε τις κατηγορίες στους Τούρκους σωματοφύλακες του Ερντογάν οι οποίοι είχαν επιδοθεί στο σπορ της «κλωτσοπατινάδας» στην Ουάσιγκτον κατά Κούρδων διαδηλωτών παραβιάζοντας ένα σωρό ομοσπονδιακούς νόμους .

Φυσικά δεν πρόκειται για καθόλου τυχαία κίνηση από πλευράς αμερικανικής κυβέρνησης.

Το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες ( ΗΠΑ-Τουρκία) είναι «φαινομενικά» σε πολύ άσχημο σημείο με αφορμή πολλά «ανοικτά» ζητήματα και κυρίως λόγω της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» στην Συρία με τα γνωστά αποτελέσματα.

Το διακύβευμα όμως για την Ουάσιγκτον αφορά την παραμονή της Τουρκίας στο «μαντρί» που ονομάζεται ΝΑΤΟ και σε καμία περίπτωση η «μετακίνηση της» προς Μόσχα μεριά.

Χθες ο Γ.Μπουλούτ, βασικός σύμβουλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε στη δημόσια τουρκική τηλεόραση ότι η Ρωσία είναι περισσότερο στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος της Τουρκίας απ ‘ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι TRT News , ο Μπουλούτ είπε επίσης ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και ότι η ιδέα του ΝΑΤΟ έχει ολοκληρωθεί.

«Η ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή ελέγχεται από τη Ρωσία», δήλωσε ο σύμβουλος του Ερντογάν.

Αυτό είναι όμως η ουσία της όλης τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο όλο αυτό το διάστημα από τους νέο-οθωμανούς.

Πληροφορίες φέρουν τον Ερντογάν να εκβιάζει την Ουάσιγκτον σχετικά με το Αιγαίο και την «συν-διαχείρηση του» από την Τουρκία , τον διαμοιρασμό των κοιτασμάτων στην Κύπρο και υπό προϋποθέσεις την προσπάθεια «υφαρπαγής» ελληνικής νήσου μέσω της αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων «θαλάσσιων συνόρων» στο Αιγαίο.

Απόδειξη όλων αυτών οι δηλώσεις Τσαβούσογλου περί «ασαφών ελληνοτουρκικών θαλάσσιων συνόρων», καθώς και του καθεστώτος αριθμού νησίδων, βραχονησίδων κά.

Ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν ήδη δραστηριότητες της «Μεσογειακής Ασπίδας» κατά των Ελληνοκυπρίων αρχικά, η κατάσταση στο Αιγαίο δείχνει ότι ευρίσκεται σε κομβικό σημείο.

Σύντομα θα δούμε και την κάθοδο του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου στην περιοχή της Μεσογείου.

Τα ανταλλάγματα λοιπόν τα οποία ζητά ο Τούρκος πρόεδρος από τους Αμερικανούς αφορούν σαφώς ελληνικό κυριαρχικό έδαφος και θάλασσα.

Για να το πετύχει αυτό η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει μια παρόμοια κατάσταση όπως αυτή του 1974 , έχοντας πάντα την έγκριση όμως των ΗΠΑ.

Η Τουρκία θέλει και μπορεί να αποτελέσει την χώρα « χωροφύλακα» της Α.Μεσόγείου για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Ο «Σουλτάνος» επιζητεί αυτόν τον ρόλο και ως ανταλλάγματα απαιτεί:

Την αμνηστία του από τις διώξεις με τον Τουρκο-ιρανό τραπεζίτη, και το κυριότερο, μεγάλο μερίδιο από τα κοιτάσματα σε Αιγαίο και Κύπρο.

Ο ίδιος θα δώσει την έγκριση του για εξομάλυνση των σχέσεων του με το Ισραήλ , την κατασκευή αγωγών αερίου στο έδαφος της Τουρκίας οι οποίοι θα ακυρώσουν τον Εast Μed.

Επίσης θα διαθέσει τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο ΝΑΤΟ για την μετακίνηση τους στην Βαλτική εναντίον της Ρωσίας.

Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που μπορεί να διαθέσει πλήρεις κι ετοιμοπόλεμους σχηματισμούς, αναφέρουν κατά καιρούς αξιωματούχοι της συμμαχίας.

Εάν όμως γίνουν όλα αυτά λέμε και η Τουρκία, «διχοτομήσει» το μισό Αιγαίο , υφαρπάξει την μισή ΑΟΖ στην Κύπρο και εισβάλει σε μικρονήσο στο Αιγαίο και σε αντάλλαγμα «ξεσηκώσει» τους Τατάρους της Κριμαίας (επόμενο σχέδιο του ΝΑΤΟ) , κλείσει τα Στενά με το νέο κανάλι, μεταφέροντας παράλληλα Τούρκους στρατιώτες στην Βαλτική, η οργή της Ρωσίας θα είναι απείρως πολλαπλάσια από το πλήγμα που θα δεχθεί.

Η φωτογραφία αυτή απεικονίζει αυτό που επιδιώκει η Αγκυρα με την «Μεσογειακή Ασπίδα».




Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...