Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Κατρακυλά ο Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας - ΠΙΝΑΚΑΣ

Η αποτυχία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν και η καθυστέρηση προώθησης τους προς την πόλη του θύλακα,
φαίνεται πως άρχισε να έχει συνέπειες [δείτε τον πίνακα] και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της Τουρκιάς, εν όψει και των πολύ κρίσιμων προεδρικών εκλογών το επόμενο έτος.

Αυτό φάνηκε σε μια δημοσκόπηση που έγινε αυτές τις μέρες από το Ίδρυμα Ερευνών, «Piar Arastırma», που κατέγραψε μια σαφή μεγάλη πτώση της δύναμης του ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την δημοσκόπηση, το ΑΚΡ του Ερντογάν λαμβάνει το 40,20% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει το 25,5%, το καινούργιο κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ που προβάλλεται σαν ο κυριότερος αντίπαλος του Ερντογάν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, λαμβάνει το 13,3%, το φιλοκουρδικό κόμμα HDP το 12%, ενώ το εθνικιστικό κόμμα MHP δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το όριο εισδοχής στην βουλή που είναι το 10%, καθώς λαμβάνει μόνο 7,3%.

Η εικόνα αυτή αν συνεχιστεί και στο επόμενο χρονικό διάστημα, κινδυνεύει άμεσα η παντοδυναμία του Ερντογάν ακόμα και με την στήριξη των εθνικιστών. 

[nikosxeiladakis]

Σχόλιο: Το γεγονός της πτώσης του κόμματος του Ερντογάν συνετέλεσε στην προχθεσινή ανακοίνωση της συμμαχίας με τους Γκρίζους Λύκους - ΜΗΡ. Και επειδή το κόμμα αυτό μετά την διάσπασή του, συγκεντρώνει μόνο 7,3% σχεδιάζεται η μείωση του ποσοστού εισόδου στην Βουλή, που τώρα είναι 10%. Αλλά και πάλι, τα κουκιά δε βγαίνουν. Άρα, πάση θυσία ο Ερντογάν κάπου πρέπει να νικήσει.http://karfotiko.blogspot.gr/2018/02/blog-post_649.html


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...