Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Το νέο υπερμαχητικό 6ης γενιάς της Ρωσίας: Eρχεται το MiG-41

Ένα νέο αναχαιτιστικό αεροσκάφος το οποίο θα μπορεί να ίπταται υπερηχητική ταχύτητα στα ανώτερα επίπεδα της ατμόσφαιρας ετοιμάζει η Ρωσία.


Πρόκειται για το αεροσκάφος MiG-41 το οποίο θα αντικαταστήσει στο μέλλον το αναχαιτιστικό MiG-31 και ήδη χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως το πρώτο παγκοσμίως αεροσκάφος της 5ης ++ ή 6ης γενιάς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που προκύπτουν από δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου RIA Novosti το MiG-41 θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρες ramjet ή turboramjet και θα μπορεί να ίπταται με ταχύτητα 3.000 μίλια την ώρα δηλ. 3,5 Mach την ώρα, ταχύτητα σαφώς ανώτερη από αυτή που μπορούσε να πετύχει το MiG-31 η οποία έφτανε τα 3 Mach.

Το νέο αεροσκάφος θα είναι εξοπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους αέρος-αέρος. Το MiG-41 θα ενσωματώνει τεχνολογία stealth θα διαθέτει σύστημα laser για την εξουδετέρωση αντιαεροπορικών πυραύλων και θα μπορεί να ίπταται στα όρια της ατμόσφαιρας και στο σημείο που ξεκινά το διάστημα.

Σύμφωνα με αναλυτές το πρώτο αεροσκάφος παραγωγής πρόκειται να πετάξει το 2025 αν και αρκετοί στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί το 2035.


http://www.viadiplomacy.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...