Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ο Ερντογάν καλεί τους εφέδρους σε ετοιμότητα: «Εάν χρειαστεί θα πάω και εγώ στη Συρία»!

Σε ετοιμότητα για επιστράτευση όλων των Τούρκων κάλεσε ο Ερντογάν – Αρχισαν να ψάχνουν φύλλα πορείας οι Τούρκοι!

Σε ετοιμότητα κάλεσε τους εφέδρους ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν προκειμένου όπως είπε να είναι έτοιμοι να σταλούν στη Συρία. Μιλώντας σε συνέδριο του κόμματός του αν και είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει εντούτοις κάλεσε τους έφεδρους να είναι έτοιμοι να σταλούν στη Συρία, ενδεχομένως και αλλού, λέγοντας χαρακτηριστικά "ότι είμαι έτοιμος να πάω και εγώ".

Είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος κάνει λόγο για μερική επιστράτευση και αν αυτό συνδυαστεί με το τουρκικό θεώρημα των "δυόμιση μετώπων" και τις τουρκικές εξαγγελίες περί ικανότητας πολέμου τόσο στη Συρία όσο και στη Ν.Α.Μεσόγειο, τότε τα πράγματα ίσως παίρνουν μια διαφορετική χροιά.

Διαβάζουμε από τον τουρκικό Τύπο:

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν ανέφερε πως στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στο Άφριν έχουν στείλει εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό και ζήτησε οι έφεδροι να είναι σε ετοιμότητα.

Ο Ερντογάν μιλώντας στο συνέδριο του ΑΚΡ στο Καχραμανμαράς, είπε πως η Τουρκία βιώνει μια ¨ομαδική έγερση¨(σύμφωνα με το Ισλάμ η μεταθανάτια έγερση των νεκρών) και είπε:

«Εμείς δεν γεννηθήκαμε στα 780.000 τ.χλμ. , εμείς πέσαμε από τα 18 εκ. τ.χλμ. στα 780.000 τ.χ. Που ήμασταν και που φτάσαμε…¨

Ο Ερντογάν συχνά την ώρα που μιλούσε τον διέκοπταν με το σύνθημα ¨Αρχηγέ πηγαινέ μας στην Άφριν¨ και εκείνος απάντησε ως εξής :

«Όταν πάρουμε τέτοια απόφαση αμέσως θα ενημερώσουμε και τότε πρώτα εγώ και μετά μαζί με το έθνος θα βαδίσουμε μαζί προς το μέτωπο.

Τώρα στέλνουμε τα εκπαιδευμένα μας στελέχη. Πάντως πρώτα οι έφεδροι να είναι έτοιμοι. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη. Την στιγμή που θα αποφασιστεί όμως, θα πάμε.»

Δηλώσεις και από Τσαβούσογλου::Θα «στύψουμε σαν πορτοκάλια» τους εχθρούς της Τουρκίας

Ο Τσαβούσογλου περιέγραψε πως το έθνος γνωρίζει τα πάντα, είπε πως για να ξεπεραστούν τα εμπόδια πρέπει η Τουρκία να είναι πολύ ισχυρή και πρόσθεσε πως όταν είναι ισχυρή “Θα μπορεί όπως τώρα να διαλύει τους τρομοκράτες”.

Ο Τούρκος υπουργός συνέχισε ως εξής:

“Το έθνος αυτό όταν χρειάζεται ξέρει να αντιμετωπίζει τον κόσμο όλο. Όταν έχουμε δίκιο δεν υπάρχουν εμπόδια για εμάς.

Δεν υποκύπτουμε έναντι κανενός. Και όποιοι βρεθούν απέναντι μας θα τους συντρίψουμε. Όλους θα τους στύψουμε σαν πορτοκάλια Φοινίκης και θα περάσουμε. Όπως πράττουμε σήμερα”.

Πηγή: tourkikanea

4 σχόλια:

 1. Ερντογάν, πες αλεύρι,ο άγιος Παϊσιος σε γυρεύει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κάτι σὰν νὰ ἄκουσε μοῦ φαίνεται...

   https://drive.google.com/open?id=10hK26eSODN-zh2r0axYnUdTvn5aHwvfx

   Διαγραφή
 2. Αυτές οι γνωστές ανατολίτικες μεγαλοστομίες των Τούρκων δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.

  Προς το παρόν οι...εκπαιδευμένοι Τούρκοι έχουν καθηλωθεί στο Αφρίν και προφανώς περιμένουν τα ανατολίτικα παζάρια του Ερντογάν με ΗΠΑ-Ρωσία για να δουν τι θα κάνουν.

  Δεν υποτιμούμε τον κίνδυνο και φυσικά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι σε υψίστη ετοιμότητα.

  Όμως μέχρι τώρα η μαχητική εικόνα των Τούρκων στη Συρία είναι μάλλον ...κωμική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ἄς βροῦν πρῶτα ποιοί εἶναι ἐχθροί τους.....πού κανείς δέν τούς ἀγαπᾶ,καί ἄν πάθουν κάτι,τό κάτι πού περιμένουμε,ἐμεῖς,οἱ Ἕλληνες μόνο,θά τούς λυπηθοῦμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...