Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Από τρία μπουγάζια θα περνούν στρατεύματα για την Πόλη. Θα ρωτούν πόσο μακρυά είναι. Εσείς ν’ απαντάτε, ότι είναι κοντά..


«Από τρία μπουγάζια θα περνούν στρατεύματα για την Πόλη. Θα ρωτούν πόσο μακρυά είναι. Εσείς ν’ απαντάτε, ότι είναι κοντά, γιατί θα’ ναι κουρασμένοι και μπορεί να σας κάνουν κακό». (Συλλογή Καλυβόπουλου)
«Από της Μουζίνας τη χαράδρα έχουν να περάσουν πολλά και κάθε λογής ασκέρια για την Πόλη. Τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτήσουν: Πόσο μακρυά είναι η Πόλη; Εσείς να πείτε: κοντά είναι! Μη μαρτυρήστε την αλήθεια, για να μην τραβήξτε πολλά κακά». (Συλλογή του αλβανικού χειρόγραφου)
«Από τρία μπουγάζια στενά, Κρα, Κράψη και Μουζίνα θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλη. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακρυά η Πόλη· εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φτάσει στην Πόλη, στη μέση του δρόμου θα μάθει ότι ο πόλεμος ετελείωσε». (Συλλογή Καντιώτη)
Είναι φανερό πως οι προφητείες αυτών των τριών συλλογών αποτελούν παραλλαγές της ίδιας προφητείας. Η μία συμπληρώνει την άλλη. Η Συλλογή Καντιώτη είναι πιο ολοκληρωμένη και μας δίνει συγκεκριμένα τα ονόματα των τριών μπογαζιών – στενών που είναι Κρα, Κράψη και Μουζίνα. Τα ασκέρια στη συλλογή του αλβανικού χειρόγραφου, οι άλλες δύο συλλογές τα ορίζουν ως «στρατεύματα», άρα αποκλείουμε το ενδεχόμενο προσφύγων, μεταναστών κ.λ.π.
Στο βιβλίο της η Μαρία Μαμασουλά καταχωρεί μία τέταρτη παραλλαγή της προφητείας.
«Θα περάσουν βρωμερά ασκέρια από τα σπέρια μέρη της Δύσης και θα ρωτάνε: Που ‘ναι η Πόλη, είναι σιμά; όσοι θα λένε ότι είναι σιμά, δεν θα τους πειράξουν, όσοι πουν ότι είναι αλάργα, θα τους κόβουν». Η παραλλαγή αυτή είναι ελλειπτική, δίνει όμως το στοιχείο ότι ο στρατός αυτός (ασκέρια) θα έρθει από την Δύση. (Εσπερία σημαίνει το δυτικό μέρος της Ευρώπης).
Τα ασκέρια τα ονομάζει «βρωμερά», πολύ πιθανόν διότι θα μεταφέρουν τα άχρηστα ήθη και έθιμά τους μαζί τους.
Μας παραξενεύει το ότι αυτά τα στρατεύματα θα περνούν μέσω Βορείου Ηπείρου. Επομένως η θαλάσσια οδός θα πρέπει να είναι κλειστή. Άρα θα πρέπει να είναι ένας μεγάλος πόλεμος. Με τα σημερινά δεδομένα όμως (τεχνικά μέσα κ.λ.π.) είναι δύσκολο να δοθεί μία λογική απάντηση για τον τρόπο μετακινήσεως αυτού του στρατού με τα στοιχεία που αναφέρονται στην προφητεία. Είναι δυνατόν σήμερα να μη γνωρίζει ο στρατός που βρίσκεται ο ίδιος και πόσο απέχει ο τόπος προς τον οποίο κατευθύνεται;
Όπως βλέπουμε και στις τρεις συλλογές, ο στρατός αυτός κατευθύνεται προς την Πόλη ασφαλώς για να πολεμήσει για την κατάληψή της…
Ο στρατός είναι καταπονημένος και μπορεί να κάνει κακό στους Βορειοηπειρώτες, προς τους οποίους απευθύνεται η προφητεία και γι’ αυτό σε αυτήν την περίπτωση ο Άγιος συνιστά την απομάκρυνση των γυναικόπαιδων στα βουνά, για ασφάλεια.
Εδώ κάνω μια παρένθεση που έχει σχέση με την αποκατάσταση της παλιάς Εγνατίας οδού, που άρχιζε από το Δυρράχιο στις ακτές της Αδριατικής και τερμάτιζε στα Κύψελα του Έβρου και αργότερα προχώρησε μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Το μήκος της ήταν περίπου 800 χλμ.
Σήμερα βλέπουμε την ελληνική προσπάθεια αποκαταστάσεως της οδού αυτής (ολοκληρώθηκε).
Δεν ξέρουμε πως θα κινηθούν και οι άλλοι λαοί για την αποκατάσταση της, από τα εδάφη των οποίων είχε την διέλευση της η Εγνατία οδός…
Παλαιά η Εγνατία οδός εξυπηρετούσε στρατιωτικούς και εμπορικούς σκοπούς…
Ερμηνεύοντας την παρούσα προφητεία δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την διάβαση στρατού μέσω Αλβανίας.
Τούτο δεν είναι απίθανο να το κάνει π.χ. η Ε.Ε. αν μάλιστα το «χιλιάρμενο» έχει κατακλείσει την Μεσόγειο και το Αιγαίο κατά την προφητεία, προκειμένου να συμπαρασταθεί στα μέλη της. Να προωθήσει δηλ. στρατό δια ξηράς.
Στην παρούσα προφητεία βλέπουμε, πως, ώσπου να φτάσει ο στρατός αυτός στον προορισμό του, που είναι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ανατολή που έχουν σχέση με την Κωνσταντινούπολη, ο πόλεμος θα έχει τελειώσει με την επέμβαση των «κοκκινογέλεκων»..
Υπάρχει και η λεπτομέρεια στην προφητεία (Συλλογή Καλυβόπουλου) σχετικώς με τον στρατό αυτό που θα διέλθει μέσω Αλβανίας: «… γιατί θα’ ναι κουρασμένοι». Αυτό φανερώνει πως ο στρατός αυτός θα έχει καταπονηθεί, προφανώς ένεκα και άλλων μαχών, στις οποίες έλαβε μέρος, και φαίνεται σαν να είναι εξαγριωμένος, ώστε να μπορεί να κάνει κακό απ’ όπου διέρχεται. Πως όμως δεν γνωρίζει πόσο μακρυά είναι η Πόλη;
Τα ανωτέρω σημειώνω, διότι όλες οι λεπτομέρειες δείχνουν μια γενικώτερη σύρραξη.
Οι προφητείες αυτές παραμένουν ανεκπλήρωτες και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ανακατατάξεις εθνών θα γίνουν σε ένα μερικό ή και παγκόσμιο πόλεμο.


ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒ ΕΔΩ

2 σχόλια:

 1. Για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις σχετικα με την προφητεια που αναφερεται παραπανω,οταν ο Αγιος Κοσμας λεει:
  «Θα περάσουν βρωμερά ασκέρια από τα σπέρια μέρη της Δύσης και θα ρωτάνε: Που ‘ναι η Πόλη, είναι σιμά; όσοι θα λένε ότι είναι σιμά, δεν θα τους πειράξουν, όσοι πουν ότι είναι αλάργα, θα τους κόβουν» ΕΝΝΟΕΙ οτι οι Δυτικοι θα ρωτουν ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και οχι αν ειναι κοντα ως προς την αποσταση την οποια εξαλλου γνωριζουν ακριβως ποση ,ειναι με τα συγχρονα τεχνολογικα μεσα.Επομενως θα ειναι αλαζονες και ισχυρογνωμωνες και δε θα δεχονται καμμια αλλη αποψη και για αυτο θα κακοποιησουν ενα μερος του αμαχου πληθυσμου.Γι αυτο καλο θα ειναι να προσεχουμε ιδιαιτερα στα επερχομενα γεγονοτα και να κατανοησουμε οσο το δυνατον ορθοτερα το λογο των Πατερων της Εκκλησιας μας για να μην πλανηθουμε.Ερχονται πολυ δυσκολες στιγμες για ολους μας ανεξαιρετως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Aδελφε μου, με συγχωρεις, αλλα... η Προκρουστεια Λογικη, δεν νομιζω οτι βοηθαει: Το απλο αυτο ερωτημα : "Που ‘ναι η Πόλη, είναι σιμά;" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ? MA TI ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ENNOEI TO EΡΩΤΗΜΑ : "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ" ???

  Αλλιως... απο που και εως που οι full technology να ρωτανε χωρικους, για το... μελλον.. ΤΟΥΣ ?

  Τι απο τα δυο, θεωρεις ΛΟΓΙΚΩΤΕΡΟ να ρωτανε οι σιδεροφρακτοι ?
  1. Το "ποτε θα τελειωσει ο Τριτος Παγκοσμιος",
  ή
  2. Το "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ" ???

  Σχολιαζεις : "την οποια (ενν. αποσταση) εξαλλου γνωριζουν ακριβως ποση ,ειναι με τα συγχρονα τεχνολογικα μεσα"....

  Ξεχνας κατι, αγαπητε : Αυτη θα ειναι η τελευταια μαχη του... ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ !!! αρα... μεχρι τοτε, ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΜΟΣ στον πλανητη μας !!! Και οσον αφορα αυτα "τα συχρονα τεχνολογικα μεσα", μην ξεχνας οτι δεν ειναι παρα οι δορυφοροι των συστηματων GPS, (αμερικανικο) GALILEO, (ευρωπαικο) GLONAS (ρωσσικο), τα οποια θα τα διαλυσουνε στην πρωτη επιθεση, οι αλληλων αντιπαλοι... Γιαυτο οι μικρες στρατιωτικες μοναδες θα ρωτανε, επειδη δεν εχουνε οι φανταροι τα GPS ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ... ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ - με τα σημαδια εντοπισμου στο αναγλυφο του εδαφους - ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, και μην περιμενεις να τους πουνε οτι θα πανε απο Αλβανια μεχρι Βοσπορο...
  Η δε απλη φανταρια, τα γνωστα : ραδιο-αρβυλα, φημες, πλιατσικο, αυθαιρεσιες, βιασμοι, κλπ, οτι γινοτανε παντου και παντα απο τα διελαυνοντα στρατευματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...