Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η Κουρδική εκδίκηση ξεκίνησε.

Το PKK έβαλε φωτιά σε αγωγό φυσικού αερίου.

Σήμερα το βράδυ αντάρτες της παράνομης αυτονομιστικής οργάνωσης των Κούρδων, PKK,  έβαλαν φωτιά σε αγωγό φυσικού αερίου στην περιοχή Ντογκού Μπαγιαζίτ.
Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή στις 18:00 στον αγωγό φυσικού αερίου έρχεται από το Ιράν και σύμφωνα με τους χωρικούς το σπάσιμο του αγωγού και η πυροδότησή του έγινε από τους Κούρδους αντάρτες.
Αυτόπτες είπαν ότι εκδηλώθηκε μεγάλη έκρηξη με ισχυρό θόρυβο που ακούστηκε σε όλα τα χωριά της περιοχής. Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν στην περιοχή και έλαβαν ένα ευρύ φάσμα μέτρων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Κούρδοι επιτέθηκαν στη χωροφυλακή στη Μους- νεκρός ο διοικητής.


Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν στο σταθμό χωροφυλακής στην επαρχία Μους. Ακολούθησε ένοπλη σύγκρουση αστυνομικών και  ανταρτών με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Τούρκος διοικητής της τοπικής χωροφυλακής.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι υπάρχουν και βαριά τραυματισμένοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο για περίθαλψη.
Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση της χωροφυλακής για τον εντοπισμό των Κούρδων ανταρτών.

Κούρδοι αντάρτες έκαψαν φορτηγό και συγκρούστηκαν
με τον τουρκικό στρατό
Στην επαρχία Αγκρί, επί της εθνικής οδού προς την επαρχία Βαν, αντάρτες του PKK, σταμάτησαν φορτηγό αυτοκίνητο και το έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια συγκρούστηκαν με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας που έσπευσαν στην περιοχή.
Το συμβάν έγινε στις τέσσερις το απόγευμα όταν ομάδα ένοπλων Κούρδων αυτονομιστών επιτέθηκαν έκοψαν την πορεία του φορτηγού που μετέφερε εργαλεία. Οι Κούρδοι το έβαλαν φωτιά.
Στην περιοχή έφθασαν τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας που συγκρούστηκαν με τους αντάρτες  οι οποίοι χρησιμοποιούσαν βαριά όπλα και ρουκέτες.
Οι αντάρτες διέφυγαν προς το όρος Tendürek.
The Hellenic Information Team

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...