Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ο Πούτιν ενέκρινε το νέο Ναυτικό Δόγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το κύριο ναυτικό δόγμα της ρωσικής Ομοσπονδίας, τροποποιήθηκε με έμφαση στον Ατλαντικό και στις αρκτικές περιοχές.
Προτάθηκε ότι είναι απαράδεκτο οι σχηματισμοί της στρατιωτικής υποδομής του ΝΑΤΟ να φθάνουν μέχρι τα σύνορα της χώρας.
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενέκρινε τις αλλαγές στο Ναυτικό Δόγμα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντμίτρι Ραγκόζιν.

Το νέο θαλάσσιο δόγμα θα αποτελέσει τη βάση για την προετοιμασία των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων σχεδιασμών των ναυτικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας.
Ο Ραγκόζιν μιλώντας για τις έξι περιφερειακές περιοχές είπε ότι εκτός από τον Ατλαντικό, Αρκτικό, Ειρηνικό, Ινδικό ωκεανό και την Κασπία θάλασσα υπάρχει μια νέα κατεύθυνση της Ανταρκτικής.

«Η αναπροσαρμογή μας στον Ατλαντικό οφείλεται στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και της υποδομής της βορειο-ατλαντικής συμμαχίας κοντά στα σύνορά μας», είπε ο Ραγκόζιν.
Ο ίδιος τόνισε ότι η επανένωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στη Ρωσία και της ανάγκης για ταχεία ένταξή τους στην οικονομική ζωή της χώρας, πρέπει να αποκατασταθεί η ρωσική παρουσία και συγχρόνως θα ενισχυθεί η παρουσία του Στόλου, στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του προέδρου προβλέπεται μεταξύ των άλλων « η βελτίωση της σύνθεσης και της δομής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, η ανάπτυξη της υποδομής του στην Κριμαία και στην περιοχή του Κρασνοντάρ, καθώς και η ανάπτυξη γραμμών οχηματαγωγών πλοίων μεταξύ των περιοχών της Κριμαίας και Κρασνοντάρ.

The Hellenic Information Team

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...