Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Αλεβίτες διαδηλωτές με καραμπίνες απέναντι στην τουρκική αστυνομία.

σχόλιο Γ.Θ : Μεγαλώνει το χάσμα στην τουρκία. Μεγαλώνει το μίσος στα ονομοιογενή κομμάτια.
Άντε και με το καλό η διάλυση !Αλεβίτες και αριστεροί διαδηλωτές κατέβηκαν την Κυριακή στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης οπλισμένοι με καραμπίνες, έτοιμοι να χτυπηθούν με την τουρκική αστυνομία.
Την Κυριακή το μεσημέρι οι δυνάμεις επιβολής της τάξης στην Κωνσταντινούπολη έκαναν χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών με στόχο να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στη συνοικία Γκαζί, στο βόρειο τμήμα της Πόλης, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία μιας ακτιβίστριας της άκρας αριστεράς που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας εφόδου της αστυνομίας στο πλαίσιο της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρισης που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές Αρχές.
Το θύμα ανήκε στη μειονότητα των Αλεβιτών, που αριθμεί περίπου 25.000.000 ανθρώπους στην Τουρκία, και οι οποίοι θεωρούνται θανάσιμοι εχθροί από το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν.
Η ισλαμιστική Τουρκία του Ερντογάν, σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, παριστάνει τις τελευταίες ημέρες ότι διώκει την τρομοκρατία από όπου κι εάν προέρχεται.
Έτσι, με αφορμή ότι διώκει το Ισλαμικό Κράτος (που η ίδια η Τουρκία δημιούργησε), έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό που στρέφεται κυρίως ενάντια σε αριστερούς Κούρδους πατριώτες και Τούρκους αριστερούς, κυρίως εκείνους που ανήκουν στη θρησκεία των Αλεβιτών.
Στις οδομαχίες που ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη, στη συνοικία Γκαζί, ένας αστυνομικός έχασε την ζωή του όταν τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες ενώ η αστυνομία προχωρούσε σε προσαγωγές διαδηλωτών.
Από που προήλθαν οι σφαίρες δεν χωρά καμία αμφιβολία. Οι διαδηλωτές, Αλεβίτες, Κούρδοι και άλλοι αριστεροί, ήταν οπλισμένοι, αποφασισμένοι να δώσουν μάχη ενάντια στους ισλαμιστές.
konstantinoupoli2

Ποιοι είναι οι Αλεβίτες

Οι Αλεβήδες ή Αλεβίτες (στην τουρκική γλώσσα Alevi) είναι θρησκευτική και πολιτιστική κοινότητα στην Τουρκία και δευτερευόντως σε άλλες χώρες (Ελλάδα, Αλβανία κ.α.) με δεκάδες εκατομμύρια μέλη. Ο Αλεβισμός (ή Αλεβιτισμός) έχει ορισμένες ομοιότητες με το Σιιτικό ισλάμ, αλλά θεωρείται μία ανεξάρτητη θρησκεία.
Βασικά χαρακτηριστικά του Αλεβισμού είναι:
Αγάπη και σεβασμός για όλους τους ανθρώπους («Το σημαντικό δεν είναι η θρησκεία, αλλά το να είσαι ανθρώπινο ον»).
Ανεκτικότητα απέναντι σε άλλες θρησκείες κι εθνικές ομάδες («αν πληγώσεις κάποιον, οι τελετουργικές προσευχές που έχεις κάνει δεν αξίζουν τίποτα»).
Σεβασμός για τους εργαζόμενους («η υψηλότερη πράξη λατρείας είναι να εργάζεσαι»).
Ισότητα ανδρών και γυναικών. Τα δυο φύλα προσεύχονται δίπλα – δίπλα και ασκείται μονογαμία.
Οι Αλεβίτες είναι υπέρ του κοσμικού κράτους για αυτό από τις κοινότητές τους αναδεικνύονται στελέχη που είτε στηρίζουν το κεμαλικό κοσμικό κράτος, είτε την Αριστερά.
Οι Αλεβίτες έχουν πολλές κοινές δοξασίες με τον Πλατωνισμό ενώ τιμούν τον Άγιο Γεώργιο και την Παναγία. Θεωρούνται κοινότητες Ελλήνων γνωστικών (στην καταγωγή) που όταν εξισλαμίστηκαν βρήκαν έναν τρόπο να διατηρήσουν τις παλιές δοξασίες τους μέσα από την αίρεση – θρησκεία του Αλεβιτισμού.
Οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι σε μεγάλο ποσοστό Αλεβίτες αλλά υφίστανται την τρομοκρατία του τουρκικού Προξενείου που δεν τους επιτρέπει να θρησκεύονται ελεύθερα και όλα αυτά σε ελληνικό έδαφος. Επίσης και στην Τουρκία οι Αλεβίτες βρίσκονται υπό διωγμό.
Οι Αλεβίτες στην Τουρκία είναι περισσότεροι από 25.000.000 άνθρωποι, περίπου το 1/3 του πληθυσμού της χώρας. Εάν σε αυτούς προστεθούν και 22.000.000 Κούρδοι, δηλαδή ακόμα 1/3 περίπου, στον Ερντογάν απομένει μόλις το 1/3 της Τουρκίας για να παριστάνουν τους «Τούρκους», και αυτό παίζεται, αφού υπάρχουν ακόμα 22 εθνικές μειονότητες στην Τουρκία.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...