Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ενισχύεται το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

Mέχρι το τέλος του έτους το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας θα λάβει 10 πολεμικά πλοία και πάνω από...
40 σκάφη υποστήριξης, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 την Κυριακή ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Βίκτορ Τσιρκόφ. 
«Μετά το 2015, σχεδιάζουμε επίσης την κατασκευή των υποβρυχίων και συγκεκριμένα υποβρύχια κλάσης Borei, Yasen και Lada» είπε ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού.
Ήδη προχωράει ο εξοπλισμός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Τα νέα αντιτορπιλικά πλοία του που κινούνται με πυρηνική ενέργεια, ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο ότι θα έχουν πλέον και τις δυνατότητες και ενός καταδρομικού.
Το σχέδιο κατασκευής του νέου αντιτορπιλικού, με την κωδική ονομασία Leader, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Γραφείο Βορείου Σχεδιασμού στην Αγία Πετρούπολη. Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές ότι το νεκρό βάρος του αντιτορπιλικού μπορεί να είναι από 10.000 έως 15.000 τόνους, όταν των αντιτορπιλικών Project 956 φτάνει τους 8.000 τόνους.
Το αντιτορπιλικό μπορεί να φέρει πυραύλους κρουζ Caliber και Onyx ή παραλλαγές τους, μαζί με την θαλάσσια έκδοση του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος S-500. Σύμφωνα με πηγές του TASS, ο ρωσικός στόλος σχεδιάζει να λάβει 12 καταδρομικά  νέου τύπου. Μια πηγή στον στρατιωτικόβιομηχανικό τομέα είπε TASS ότι το πρώτο καταδρομικό δεν μπορεί να αναμένεται νωρίτερα από το 2023-2025.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...