Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Επεισόδιo ανάμεσα στον Άνθιμο και πολίτες με φόντο το δημοψήφισμα.

Άνθιμος: Εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη.

σχόλιο Γ.Θ : Οι ραγιάδες... και Ευρώπη θα ψηφίσουν και την ψυχή τους θα πουλήσουν και τον Πάπα θα προσκυνήσουν και θεομπαίχτες θα καταλήξουν.
Μωραίνει Κύριος...


Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και μερίδα πιστών, με αφορμή το δημοψήφισμα.

Ειδικότερα, όταν κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στο θέμα του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές. Απευθυνόμενος προς τους πιστούς και αφού αναφέρθηκε στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε: «Προσοχή, προσευχή, ελπίδα. Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Είναι απόλυτο δικαίωμά σας. Εγώ έχω το δικαίωμα, μία φορά να πω μία εξομολόγηση. Εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη. Έχει τρωτά…»

Τότε ένας από τους πιστούς άρχισε να φωνάζει δυνατά «όχι» προκαλώντας τα χειροκροτήματα αρκετών εκ των παρισταμένων και αναγκάζοντας τον μητροπολίτη να αποχωρήσει εσπευσμένα προς το ιερό.
Ο μητροπολίτης, που, προς στιγμήν, φάνηκε κάπως αμήχανος, απευθυνόμενος προς τους ιερείς που τον συνόδευαν, αναρωτήθηκε: «Τώρα είναι όχι ή εναντίον αυτού;». «Ένας είναι» του απαντούν οι ιερείς και, αφού ο μητροπολίτης ήπιε μία γουλιά νερό, συνέχισε: ««Α, ένας είναι» και ξεκίνησε τις ψαλμωδίες διακόπτοντας εσπευσμένα το κήρυγμά του, που είχε αυτή την αναπάντεχη κατάληξη.


http://www.zougla.gr/greece/article/episodio-anamesa-ston-mitropoliti-an8imo-ke-polites-me-fonto-to-dimopsifisma

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...