Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΣΟΚ στην Ευρώπη! Επίθεση τζιχαντιστών σε εργοστάσιο της Γαλλίας! Ένας αποκεφαλισμός.

 
Επίθεση από άτομο, το οποίο έφερε ισλαμιστική σημαία και δήλωνε μέλος του Ισλαμικού Κράτους, σημειώθηκε το πρωί σε εργοστάσιο στην Ιζέρ της νοτιοανατολικής Γαλλίας, με τουλάχιστον ένα θύμα, το οποίο αποκεφαλίστηκε από τον δράστη...
 
Ο τελευταίος φέρεται να εισήλθε στον χώρο του εργοστασίου και να στόχευε φιάλες αερίου οι οποίες βρίσκονταν εντός του, ώστε να προκαλέσει εκρήξεις.
 

Ο δράστης φέρεται επίσης να αποκεφάλισε κοντά στην είσοδο της παραγωγικής μονάδας έναν άνδρα ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν εργαζόταν για την επιχείρηση.
 

Από τις εκρήξεις τις οποίες προκάλεσε ο δράστης, ο οποίος φέρεται να έχει συλληφθεί, έχει τραυματιστεί άγνωστος αριθμός ανθρώπων.
 

Ο ιστότοπος της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien κάνει λόγο για αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα και το οποίο προκάλεσε έκρηξη μέσω σύγκρουσης με φιάλες αερίου στην είσοδο του χώρου της επιχείρησης, με τον άνδρα ο οποίος έφερε την ισλαμιστική σημαία να εισέρχεται στον χώρο του εργοστασίου μετά την έκρηξη.
 

Η επίθεση έγινε σε μονάδα της χημικής βιομηχανίας Air Products, η οποία παράγει διάφορα αέρια για βιομηχανική χρήση, όπως άζωτο, οξυγόνο, υδρογόνο, ασετυλίνη, αργό και ήλιο.
 

Οι γαλλικές αρχές έχουν συλλάβει έναν άνδρα ως βασικό ύποπτο για την επίθεση, ενώ ένας συνεργός του φέρεται να έχει χάσει τη ζωή του.
 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζενέβ μεταβαίνει εκτάκτως στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η επίθεση.
 

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, διέταξε την εφαρμογή δρακόντειων μέτρων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή κοντά στη Λιόν και στη Γκρενόμπλ.
 

Η επίθεση σημειώνεται έξι μήνες μετά το μπαράζ ισλαμιστικών επιθέσεων στο Παρίσι, με αρχικό στόχο τη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, το οποίο είχε κοστίσει τη ζωή σε 17 ανθρώπους.
 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιστρέφει εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
naftemporiki.gr
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...