Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Η Ρωσία φοβάται ότι η Δύση προετοιμάζει ‘επανάσταση’ στην Αρμενία.

http://www.echedoros-a.gr
Ρώσοι εθνικιστές υποστήριξαν, χθες, ότι οι δυτικές κυβερνήσεις καταβάλλουν προσπάθειες στο παρασκήνιο να προκαλέσουν επανάσταση στη φιλο-ρωσική Αρμενία,
όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘The Times’.

Οι διαδηλωτές στο Γερεβάν άρχισαν τις διαμαρτυρίες πριν από μία εβδομάδα και συνεχίζεται, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση κατά  16 % στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως έγραψε ο αρθρογράφος  της βρετανικής εφημερίδας Nick Holdsworth.

Ο επικεφαλής  της Επιτροπής για την Ευρασία στη Δούμα, Λεονίντ Σλούτσκι, δήλωσε ότι «οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κάλεσαν το λαό στους δρόμους, και, δυστυχώς είναι σαφές ότι τώρα τους καθοδηγούν ξένοι».

Ο αναλυτής  Σεργκέι Μάρκοφ που είναι προσκείμενος του Κρεμλίνου, δήλωσε ότι «Πιθανώς υπάρχουν πολλοί  μαχητές από την Ουκρανία που τους έστειλαν από κάποια ξένη έδρα και τώρα εκτελούν καθήκοντα διοργανωτών που είναι η αιματοχυσία».

Αλλά, οι ίδιοι οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι διαμαρτύρονται μόνο κατά της οικονομικής κρίσης. «Δεν έχουμε καμία προτίμηση στη Δύση ή στην Ανατολή», είπε ο Γεγιά Νερσεσιάν, φωτογράφος και οργανωτής των διαδηλώσεων « εμείς κοιτάζουμε τον εαυτό μας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διαδηλωτές δεν έχουν την πρόθεση να υποχωρήσουν.

The Hellenic Information Team

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...