Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Le Monde: Αυτός θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις.

 
«Θα είναι ένας τεχνοκράτης, δημοφιλής στους ευρωπαϊκούς κύκλους»

Στις επόμενες κρίσιμες ημέρες στην Ελλάδα, που χωρίς συμφωνία και πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ θα οδηγήσουν σε μια «πολιτική ταραγμένη εποχή», αναφέρεται...
το διαδικτυακό πρωτοσέλιδο της γαλλικής Le Monde, που υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα.

Στο άρθρο σημειώνεται η δήλωση Σαμαρά σε συνέντευξή του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σε περίπτωση που χάσει τη δεδηλωμένη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ιδέα είναι να τεθεί επικεφαλής της κυβέρνησης κάποιος τεχνοκράτης και αυτός ο τεχνοκράτης, που θα γίνει Πρωθυπουργός, είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιάννης Στουρνάρας, «ένας άνθρωπος δημοφιλής στους ευρωπαϊκούς κύκλους».

Αναφέρεται επίσης ότι υπάρχει για την κυβέρνηση και ο πειρασμός των πρόωρων εκλογών, πιθανώς στις 2 Αυγούστου. Στην εφημερίδα μιλά ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος λέει ότι, αν όλα τα μέρη συμφωνήσουν, τότε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας η κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και σε μία ημέρα.

Για την προκήρυξη εκλογών τώρα, η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη. Κατ’ αρχάς ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί για να τις προκαλέσει και αυτό σημαίνει, ότι μέχρι αυτές να γίνουν -με μικρότερο όριο τον ένα μήνα- τη χώρα θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Και πάλι οι ηγέτες των κομμάτων θα πρέπει να επιλέξουν την προσωπικότητα, που θα γίνει Πρωθυπουργός, μεταξύ των τριών Ανωτάτων Δικαστών της χώρας. 


"Μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα είναι πολιτικά θεμιτό να διεξάγει διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες", σύμφωνα με τον κ. Αλιβιζάτο. Υπάρχει βεβαίως και η λύση ενός δημοψηφίσματος, που περνά από το μυαλό του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συμβουλευτεί το λαό για το τι θα πρέπει να κάνει.

http://www.lifo.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...