Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Μακελειό Τσίπρα με τους τοκογλύφους - Βέβαιο το "ναυάγιο" στο Eurogroup - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα συνεδρίαση.

- Η συνάντηση του Τσίπρα με τους επικεφαλής των τοκογλύφων διήρκησε κοντά στις 6 ώρες - Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κάννες με τον Γ. Παπανδρέου σε σχέση με τη σημερινή συνάντηση ήταν παιδική χαρά
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα συνεδρίαση του Eurogroup αφού δεν διαφαίνεται συμφωνία απόψε - Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει αύριο στη Σύνοδο Κορυφής να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες - Όλα ανατράπηκαν μετά τη νέα πεντασέλιδη πρόταση των δανειστών - Κυβερνητικές πηγές: Βαρβαρότητα η πρόταση - Οι δανειστές ζητούν δυο συντελεστές ΦΠΑ και κατάργηση του ΕΚΑΣ και παρεμβάσεις στο δημόσιο - Απαιτούν μείωση φόρων που προτείνει η κυβέρνηση.


Ολοκληρώθηκε μετά από τουλάχιστον έξι ώρες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των Θεσμών Ζ.Κ. Γιούνκερ, Μ.Ντράγκι και Κρ.Λαγκάρντ.
Ο πρωθυπουργός αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις στον τύπο ενώ σε λίγο αναμένεται να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης,

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι διαβουλεύσεις θα επαναληφθούν αύριο. Οι ίδιες πηγές ανάφεραν ότι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι η τελευταία και αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο εγγύτατο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των τριών θεσμών, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ ήταν εξαιρετικά σκληρή και μάλιστα πολλοί από το κυβερνητικό περιβάλλον έλεγαν χαρακτηριστικά πως η διαπραγμάτευση στις Κάννες με τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου ήταν παιδική χαρά σε σχέση με τη σημερινή.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...