Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η Ελλάδα πριν τον θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά ζει τον ¨θρύλο¨ του ¨μαρμαροποιού σαμαρά¨;

Σαγματοποιός ή σαμαροποιός ή σαμαράς είναι ο τεχνίτης που κατασκευάζει το σαμάρι που τοποθετείτε στην ράχη των Ιπποειδών.
23 Απριλίου 2010 – 23 Απριλίου 2014. ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΜΕΡΑ
Ποιος μπορούσε να πιστέψει πριν 4 χρόνια τι  μάρμαρο θα έπεφτε στα κεφάλια μας;  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σαν τον θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά , αλλά εντελώς ΑΛΗΘΙΝΟ  σε τέτοιο σημείο που ¨ μαρμάρωσε¨ τις ζωές μας.

Τότε ήταν Αναστάσιμη περίοδος  αλλά η ΕΛΛΑΔΑ ακουσίως ανέβαινε τον Γολγοθά της.
Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Απριλίου 2010 όταν ξεκινούσε ο «Γολγοθάς» της Ελλάδας  και ο τότε πρωθυπουργός κ. Γ.Α.Π έδιδε την χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ.
Με φόντο το πανέμορφο ακριτικό νησί του Καστελόριζου  που καθορίζει και την ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου ( σημειολογικό στοιχείο)  και θέα  τις βαρκούλες να αρμενίζουν στα νερά του Αιγαίου, ο τότε πρωθυπουργός ανακοίνωνε το αίτημα για την υπαγωγή της χώρας μας στο Μηχανισμό Στήριξης.
«Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.», ανέφερε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός ..

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την 23η Απριλίου του 2010.  Τέσσερα χρόνια που φάνηκαν για τους Έλληνες αιώνες. Τίποτα πια δεν είναι ίδιο. Η χώρα μας υποχρεώθηκε να υπογράψει Μνημόνια, αρκετά Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα και πολλά πολυνομοσχέδια «σκούπα», που περιελάμβαναν βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα.
Πιέσεις, απειλές και εκβιασμοί από τους υπαλλήλους της τρόικας που έβαζαν κάθε τόσο το μαχαίρι στο λαιμό των Ελλήνων, ζητώντας νέα σκληρά μέτρα. Το κάθε Eurogroup αποτελούσε εφιάλτη.
Τι  είναι όλα αυτά σήμερα για τις πλάτες του καθημερινού  Έλληνα και με τι φαντάζουν;
 Με μαρμαρένια σαμάρια!!
Και πάνω σε αυτά μας κάθισαν και τα ξένα αφεντικά με τις  ¨παραξενιές¨ τους.
Τελικά αυτό το σύστημα που έφτιαξε αυτά τα δυσβάστακτα σαμάρια για τον λαό δεν ήταν απλοί σαμαράδες αλλά μαρμαροποιοί  και μαρμαροτεχνίτες που εξήντλησαν όλο το¨ μεράκι¨ τους στο σαμάρωμα μας.
Και όμως ο θρύλος- εφιάλτης του ¨μαρμαροποιού σαμαρά¨ με τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα δεν σταματά εδώ το¨ φόρτωμα¨.
Όταν μυρίσθηκαν οι  γείτονες- λύκοι ότι¨ το αθώο κοπάδι με τα γαιδουράκια¨ είναι για τα καλά πλέον φορτωμένο με ασήκωτα μάρμαρα, αποφάσισαν  να κάνουν το παιχνίδι τους και μάλιστα χοντρό παιχνίδι. Κάθε τόσο και λιγάκι προκαλούν μέχρι που φτάσαμε προχτές.
Μεγάλη Πέμπτη 17 Απρίλιου του 2014.
Επεισόδιο νότια της Κρήτης υποστηρίζουν οι Τούρκοι ότι υπήρξε με πρωταγωνιστές το μισθωμένο από ελληνικής πλευράς γερμανικό ερευνητικό πλοίο, R/V Poseidon την τουρκική φρεγάτα, TCG Göksu (F 487) και ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, αλλά από ελληνικής πλευράς απορρίπτουν την εκδοχή αυτή και προσθέτουν ότι υπήρχε μία ελληνική πυραυλάκατος κλάσης "Ρουσσέν η Ρ68 "Δανιόλος" στην περιοχή, καθώς έκανε και την εμφάνισή του ένα τουρκικό CN-235 ναυτικής συνεργασίας.

Το τουρκικό θράσος φτάνει πλέον να διεκδικεί αρμοδιότητες και εξουσίες σε μια περιοχή που είναι όχι μόνο εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας, αλλά νότια χερσαίας περιοχής της Ελληνικής Επικράτειας πολύ μακριά από οποιαδήποτε χερσαία περιοχή της τουρκικής επικράτειας.
Στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, γίνεται αναφορά σε ελληνοτουρκική αντιπαράθεση (sıcak karşılama)
Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει πως το γερμανικό ερευνητικό πλοίο, R/V Poseidon, διενεργούσε έρευνες χωρίς να έχει προηγηθεί, «ως όφειλε», ενημερωτική αναφορά στους Τούρκους, πoυ όπως υποστηρίζουν, θα πρέπει να μετέχουν και αυτοί στις έρευνες αυτές του ερευνητικού σκάφους με δικό τους ειδικό παρατηρητή.
Η τουρκική εφημερίδα καταγγέλλει την Ελληνική πλευρά ότι επιχειρεί με παράνομο τρόπο να αποκτήσει την αποκλειστική δικαιοδοσία ερευνών και στρατηγικού ελέγχου σε ένα μεγάλο εύρος στο Αιγαίο πέλαγος που αρχίζει από την Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο και ότι οι… «παράνομες» αυτές ελληνικές ενέργειες έχουν αρχίσει απ το 2006. olympiada  Απριλίος 22, 2014 Νίκος Χειλαδάκης
Αν τα παραπάνω ισχύουν στο μέγεθος που περιγράφονται  τότε δεν έχουμε να κάνουμε με θράσος τούρκικο αλλά με πείσμα θανατηφόρο που εκπέμπει ένα απροκάλυπτο μήνυμα εκ μέρους των γειτόνων τώρα που συμπληρώνονται 4 μνημονιακά χρόνια.
¨ μέχρις εδώ ήταν Έλληνες… σας ζυγιάσαμε και  είδαμε ότι το μάρμαρο που κουβαλάτε είναι τόσο βαρύ που δεν μπορείτε να πάρετε πλέον τα πόδια σας¨ 
ΦΥΣΙΚΑ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.
Ο λύκος τόσα χρόνια περίμενε και ήταν ξελιγωμένος , τώρα που του δόθηκαν  και όλες οι γεωπολιτικές συγκυρίες..σου λέει¨ ποιος θα ασχοληθεί με αυτά τα υποζύγια;¨ την ώρα που τρέχουν παγκόσμια γεγονότα βλ. Ουκρανία, ενεργειακά προβλήματα Ευρώπης κα.
Δεν ξέρει όμως κάτι .
Βαρυφορτωμένοι μπορεί να είμαστε και  τα θέλαμε και τα πάθαμε από χοντρή αδιαφορία  για να βιώσουμε  και εμείς την πρωτόγνωρη δυστυχία ¨ του θρύλου των μαρμαρένιων μνημονίων¨… αλλά  κάπου θα κλωτσήσουμε και πλησιάζει η ώρα τώρα που θέλει η ¨διεθνής γεωπολιτική κουζίνα¨ να μας κάνει γεύμα.
Μήπως τελικά τα υποζύγια με τα μαρμαρένια σαμάρια αν δούνε το λύκο να έρχεται εναντίον τους για να τα κατασπαράξει… ¨κουνήσουν¨ τις πλάτες τους και  γλιστρήσουν τα σαμάρια;
Ένα πράγμα μας σώζει ότι τα μάρμαρα όταν πέσουν κάτω γίνονται κομμάτια . Οι ντόπιοι και ξένοι σαμαράδες θα δούνε τα ¨αριστουργήματα¨ τους να γίνονται θρύψαλα.
Και τότε  ο ένας¨ θρύλος- εφιάλτης¨ τελειώνει για να ξεκινήσει  ο άλλος  ο πραγματικός Ιστορικός Θρύλος.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...