Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας 4 μέρες μετά τις εκλογές στην Ελλάδα;

σχόλιο Γ.Θ :  Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαμε να κάνουμε προκειμένου να ακυρώσουμε την απόφαση του ερντογάν, όπως για παράγειγμα η ανακοίνωση ότι...
Αν η Αγιά Σοφιά ξαναγίνει τζαμί, οι μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία με το Πατριαρχείο Μόσχας θα βάλουν σε μαύρη λίστα το προσκυνηματικό ταξιδιωτικό προορισμό για την Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα τα Ρούβλια των Ρώσων και τα ευρώ των Ελλήνων να ΜΗΝ καταλήγουν στην βλάσφημη τουρκιά.
Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ έυκολο, αν το ζητούσε ως βοήθεια η Εκκλησία της Ελλάδος απο το Πατριαρχείο Μόσχας για πολλούς λόγους, οι οποίοι εξυπηρετούν πρωτίστως τους ίδιους τους Ρώσους.
Είναι όμως πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, όσο το τιμόνι της Εκκλησίας της Ελλάδος το κρατάνε άνθρωποι που φοβούνται να μιλήσουνε, τρέμουν μήπως τους πουν τα βοθροκάναλα "ακροδεξιούς" και αντί να παίρνουν πρωτοβουλίες αντίστασης, είναι εξαφανισμένοι σε μια ψευτοπραότητα σιωπής.


Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν ή να το δούμε και αυτό και να ¨βάλουμε μυαλό¨ εκ των υστέρων με όλη την συναισθηματική φόρτιση  ή κάποιοι να μην προλάβουν να το δούνε και να το χαρούνε!!
Από τον περασμένο Νοέμβριο σκόρπιες ειδησεογραφικές πληροφορίες από την γείτονα χώρα απεκάλυπταν σε δόσεις την υπόσχεση που έδωσε ο ίδιος τούρκος πρόεδρος να ¨μεταποιήσει¨ σε τέμενος την Αγία Σοφία την ημέρα που θα συνέπιπτε με τις εορταστικές εκδηλώσεις  αφιερωμένες  στην άλωση της Πόλης από τον Μωάμεθ τον πορθητή.
¨Εάν αληθεύει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ», τότε ο φίλος και κουμπάρος Ελλήνων πολιτικών, ετοιμάζεται για την απόλυτη πρόκληση, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα και την ορθοδοξία, αλλά και απέναντι σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, σε ανατολή και δύση.
Ο Ερντογάν φέρεται να έχει βάλει στόχο να οργανώσει μουσουλμανική θρησκευτική τελετή στο απόλυτο σύμβολο της ορθοδοξίας, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, προσκαλώντας μάλιστα και τους ηγέτες άλλων ισλαμικών χωρών, καθώς στην τελετή θα παραβρεθεί και ο ίδιος. Στόχος του «πολυχρονεμένου» είναι να εντάξει την προκλητική αυτή ενέργεια στο πλαίσιο των ετήσιων εορτασμών για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453…

 Φαίνεται ότι οι τούρκοι ετοιμάζονται ¨πυρετωδώς¨  για να στήσουν μία τεράστια  χολιγουντιανή θεατρική σκηνή που θα συμπεριλαμβάνει την τελετή βεβήλωσης και καθοσίωσης του Ιστορικού- Εκκλησιαστικού- Πολιτισμικού Σεβάσματος της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.
Παράλληλα ¨κεντάνε¨ με την προκλητικότητα και επιθετικότητα  τους σε όλα τα ανοικτά μέτωπα σαν να θέλουν να κλείσουν ιστορικούς λογαριασμούς πριν την ¨μεγάλη στιγμή¨.
Ναυτικές προκλήσεις ανοικτά της Κρήτης , στην Κω, ¨δήθεν έρευνες¨ στην Χίο ,  καθημερινές προκλήσεις στον Εθνικό Εναέριο χώρο μας, σφετερισμός της Κυπριακής Υφαλοκρηπίδας στα Κατεχόμενα – Κύπρος, σεισμολογικές υποθαλάσσιες έρευνες σε όλη την Αν. Μεσογειακή λεκάνη συνθέτουν το  σώου που πάνε να στήσουν παράλληλα με την ¨γιορτή¨.
Είχαμε σημειώσει παλαιότερα ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος θα σηματοδοτήσει την έναρξη επιθετικότερης συμπεριφοράς εκ μέρους των γειτόνων σε όλα τα μέτωπα και όσο πλησιάζουμε στην  τελετή του σώου το γεγονός αυτό  θα επαληθεύεται καθημερινά.
Φυσικά όλος ο σχεδιασμός είχε στηθεί εδώ και πολύ καιρό και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα  θα πρέπει η χώρα μας να διαχειρισθεί  αυτό το μείζον Ιστορικό- Εθνικό και Πολιτισμικό ¨έγκλημα¨.
Οι τούρκοι παίζουν με το συναίσθημα και τις εντυπώσεις προς όλες τις πλευρές και ξέρουν ότι η βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς θα λογισθεί από τον ήδη  ψυχισμό του καταπονημένου από τα μνημόνια  Έλληνα σαν¨ μια δεύτερη άλωση¨ σημειολογικά.
Ποιοι θα το διαχειριστούν εδώ στην Ελλάδα;
Οι κρατούντες τι ουσιαστικό έκαναν μέχρι τώρα πάνω σε αυτό το θέμα;
Σαν Φορείς , Σύλλογοι και  Λαός ενεργοποιηθήκαμε συγκεκριμένα ή μείναμε σε λόγια και ευχολόγια;
Αν η πατρίδα ήταν δυνατή και όχι¨ παλιόψαθα¨ των τοκογλύφων που άνοιξαν την κερκόπορτα της προδοσίας δεν θα ¨εξισορροπούσε¨ ανάμεσα στην¨ διάσωση των μισθών και των συντάξεων¨ και στο πιθανό ¨ασβέστωμα¨ του ψηφιδωτού της Πλατυτέρας.
Η  πρόθεση βεβήλωσης   της Αγίας Σοφίας εκ μέρους των τούρκων  ξεκίνησε σχεδόν  δύο μήνες πριν ξεσπάσουν τα συγκλονιστικά γεγονότα στην Ουκρανία που κυοφορούν αποκαλυπτικές γεωπολιτικές ανατροπές. Βλέπεται  ¨ αγαπάει ο Θεός τον κλέπτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη¨.
Η αποκορύφωση του δράματος της βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας προγραμματίζεται από τους αντίχριστους 4 ημέρες  μετά  τα αποτελέσματα των Ελληνικών εκλογών και όταν το Ευρωπαικό κοινοβούλιο πιθανώς να μην έχει συγκροτηθεί σε σώμα για να ασχοληθεί με το πολιτισμικό αυτό έγκλημα.
Οι πονηριές  των γειτόνων  ήταν  πάντα καλοδουλεμένες.
Σε αυτό το χάλι που φτάσαμε μόνο ενεργώντας σαν άτομα και σαν προσωπικότητες Ορθόδοξες και Ρωμαίικες μπορούμε να συνεγείρουμε τον διπλανό μας .
Δηλ. υγιή κοινωνικά κύτταρα μπορεί να πολλαπλασιασθούν και να δώσουν υγιή κοινωνικό ιστό και μεδούλι ¨ρωμαίικο¨.
Το δράμα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ με το δράμα της μνημονιακής  Ελλάδος  συναντιόνται και  αποκορυφώνονται  μαζί την στιγμή που η  ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σαλεύει τα σαθρά θεμέλια της νέας τάξης πραγμάτων.
ΖΕΙ  ΚΥΡΙΟΣ  Ο  ΘΕΟΣ  και κάνει  ζωντανά θαύματα με τους λαούς.
Την στιγμή  όμως του θαύματος  πριν και μετά από αυτό χρειαζόμαστε όμως και εμείς κατά το ¨συν Αθηνά και χείρα κίνει¨
 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...