Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

«Οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν ότι δεν έχουν αυτοί τον πρώτο ρόλο σε κάθε μέρος της υφηλίου». Σεργκέι Λαβρόφ

Και τότε ποιοι είναι έτοιμοι;

Αν και ΥΠΕΞ της Ρωσίας και  υψηλού επιπέδου τεχνοκράτης αντιλήφθηκε το γενεσιουργό υπόβαθρο του ψυχισμού που μας οδηγεί κατ ευθεία στον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αυτό και κατέθεσε σε συνέντευξη του στο  Russia Today- R.T  στις 23 Απριλίου του 2014.
Η Πτώση του Τείχους του Βερολίνου στις 9 Νοεμβρίου του 1989 δεν ένωσε απλώς τα διεστώτα  μέρη ( καπιταλισμός- κομμουνισμός)  στην Νέα Τάξη Πραγμάτων αλλά δημιούργησε και νέες ψυχοπαθολογικές οντότητες στο επίπεδο των κρατικών υποστάσεων.
Και μιλάμε για το σύνδρομο του ¨εγωισμού της Υπερδύναμης¨ από τον οποίο δυστυχώς μέχρι τώρα υποφέρει η Αμερική.
Με αυτό τον ψυχισμό γαλουχήθηκαν γενιές- γενιές πολιτικών και διπλωματών και ήταν φυσικό γιατί μόνο αυτή  η  χώρα σε επίπεδο προέδρου έφερε τον τίτλο του ¨πλανητάρχη¨ μετά το 1990.
Από το 1989 και μετά αυτός ο  ¨γεωστρατηγικός ψυχισμός¨ πλημμύρισε την ανθρωπότητα με ποταμούς αιμάτων, δυστυχίας και δακρύων σε κάθε γωνιά της υφηλίου επιφέροντας τεραστίου μεγέθους ανθρωπιστικές καταστροφές.
Πολλά  πλάνα αυτής της Υπερδύναμης σχεδιάσθηκαν κάτω από την επήρεια αυτού του ψυχισμού και φτάνουμε στις μέρες μας  όταν  η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ευρώπη Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ να λέει στον συνομιλητή της: "Η ΕΕ ας πάει να γ...θεί"! σε ηχητικό ντοκουμέντο  τηλεφωνικής συνομιλίας σε σχέση με την κρίση της Ουκρανίας 07.02.2014 |
Τότε μπορούμε να καταλάβουμε τι μας περιμένει…
Άραγε σε τι διαφέρουν οι ανθρωποφάγοι από τους σημερινούς ¨πολιτισμένους¨;
Τελικά κάτι ¨μάτιαξε¨ την Αμερική και ο κόσμος από μονοπολικός έγινε πολυπολικός φέρνοντας στο προσκήνιο νέες περιφερειακές υπερδυνάμεις βλ. Ρωσία, Κίνα.
Ανήμερα Μεγάλης Πέμπτης 17 Απριλίου του 2014 αποφάσισαν οι μεγάλοι να δώσουν διέξοδο στο θέμα της κρίσης της Ουκρανίας στην Γενεύη.
Και η επιτευχθείσα συμφωνία  τους  κατέρρευσε  σε λίγες ώρες γιατί άρχισαν πάλι να σκοτώνονται άνθρωποι Μεγαλοβδομαδιάτικα στην Αν. Ουκρανία.
Σε λίγα εικοσιτετράωρα φτάσαμε  πάλι στο μηδέν και στην παραπάνω συνέντευξη του Ρώσου ΥΠΕΞ έχουμε τις παρακάτω δηλώσεις.
«Αν δεχθούμε επίθεση θα απαντήσουμε. Αν τα συμφέροντα, τα νόμιμα συμφέροντα, τα συμφέροντα των Ρώσων δεχθούν ευθεία επίθεση όπως συνέβη στην περίπτωση της Νότιας Οσετίας, δεν βλέπω άλλο τρόπο από το να απαντήσουμε βάσει του διεθνούς δικαίου»  Russia Today- R.T  23 Απριλίου του 2014
Λες και  ήξερε ο ΠΑΤΡΟ ΚΟΣΜΑΣ  τι  μέρες πρόκειται να ζήσουμε   «Θὰ προσπαθοῦν νὰ τὸ λύσουν μὲ τὴν πέννα, μὰ δὲν θὰ μποροῦν. 99 φορὲς μὲ τὸν πόλεμο καὶ μία με τὴν πέννα»
Όμως αυτό το σύνδρομο της Υπερδύναμης με τον αντίστοιχο ψυχισμό έχει επηρεάσει και άλλους αρνητικά βλ. Τούρκους που άρχισαν τα τελευταία χρόνια να συμπεριφέρονται σαν ¨ περιφερειακοί πλανητάρχες¨.
Τον τρελό τον κοιτάζεις μες στα μάτια για να  δεις πότε θα κάνει την ¨τρέλα¨ του και πάλι δεν μπορείς να  τον καταλάβεις. Το μόνο που σου απομένει είναι η εγρήγορση.
Οι σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες στην Ελλάδα μπορούν να βοηθήσουν στην ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ έμπροσθεν των αναφαινόμενων αποκαλυπτικών γεωπολιτικών ανατροπών;
Ποια κέντρα   φρόντισαν ο Έλληνας σήμερα να είναι διαλυμένος ψυχοσωματικά;
Μα φυσικά αυτά τα κέντρα  που ¨δεν είναι έτοιμα να δεχθούν ότι δεν έχουν αυτά τον πρώτο ρόλο σε κάθε μέρος της υφηλίου¨  σύμφωνα με την παραπάνω δήλωση.
Τελικά ο εγωισμός δεν σκοτώνει μόνο ανθρώπους αλλά ¨διαλύει¨ και υπερδυνάμεις. Η ιστορία από μόνη της μπορεί να διδάξει αρκεί κάποιος να είναι καλοπροαίρετος και φυσικά όχι υπηρέτης του κακού.
Δυστυχώς και εκ των πραγμάτων ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι αναπόφευκτος και προ των πυλών σύμφωνα και με την παραπάνω ρήση του Πατρο- Κοσμά.
  Mέσα  σε αυτόν η μικρή ¨τώρα¨ και καταφρονημένη  Ελλάς θα φαίνεται σαν ένα ασήμαντο περιφερειακό πρόβλημα . Της αρκεί  μια μικρή ταλαιπωρία  για να συνέλθει και να δώσει το γιατρικό που έχει καλά φυλαγμένο στα ιστορικά σωθικά της και στους υπόλοιπους ανθρώπους. 
Ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ μπορεί να συνεισφέρει στην αυτοθεραπεία της χειμαζόμενης ανθρωπότητας;
Μπορεί γιατί είναι το μοναδικό θεραπευτικό σχήμα που επουλώνει πληγές και αναζωογονεί.
 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...